Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak?

2024 yılı için asgari ücretlere yapılması beklenen zamlar hakkında bir araya gelecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ne zaman toplanacağı merak konusu oldu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak?

Milyonlarca asgari ücret çalışanı tarafından uzun süredir merak konusu olan 2024 yılı asgari ücret hakkında görüşmelerin yapılacağı tarih belli oldu. Ocak ayı zammı için bir araya gelecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantı ile birlikte hangi konuların görüşüleceği, yeni maaşı belirleme süreçlerinde nelere dikkat edileceği gibi konular merak konusu olmuştu. Durum bu şekilde iken yeni Asgari Ücret için komisyonun ne zaman toplanacağının belirlendiği ifade edildi.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK?

Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından gelen ilk bilgilere göre asgari ücretin 2023 yılı Aralık ayında toplanacağı öğrenildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışmaları kapsamında Kasım ayında ön hazırlıkların yapılacağı, ardından da Aralık ayı itibariyle toplantıların başlayacağı öğrenildi.

Asgari ücret ile çalışacak olan kişiler tarafından bu süreçte Bakanlık tarafından ve komisyon tarafından hangi karara varılacağı, asgari ücret ile çalışan vatandaşların ne kadar zam alacakları merak konusu oldu. Temmuz ayında asgari ücrete yüzde 34 zam uygulanarak yeni maaşın 11 bin 402 TL olmasına karar verilmişti.

TOPLANTI HAKKINDA AÇIKLAMA GELDİ!

Gelen bu bilgilerin ardından yeni asgari ücret için Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin tarafından "Aralık ayında asgari ücret görüşmeleri başlayacağı için özellikle asgari ücret çalışmalarının sekreteryasını yürüten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bunun öncesinde çalışmalara başlıyor. Burada elbette tarafların toplantı yerinin belirlenmesi tarafların beklentileri her dönem çalışmalar yapılıyor. Bu konuya dair teknik çalışmaların ve diğer çalışmaların yürütüleceğini biliyoruz" şeklinde açıklamalara yer verildi.

Bununla birlikte "Onların da ücret seviyeleri yine asgari ücrete gelen artışa göre de belirleniyor. Geçinme indekslerinin ülkedeki genel ücretler seviyesinin yine ekonomik ve sosyal durumun dikkate alınarak bir asgari ücretin belirleneceği ifade ediliyor. Dolayısıyla bunlar masada olacak" ifadeleri ile tüm işçileri ilgilendiren bir toplantı ve zam sürecinin işleyeceği öğrenildi.

15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Aralık ayında hangi tarihte bir araya geleceğinin ise yakın zaman içerisinde açıklanmasının beklendiği öğrenildi.

SONRAKİ HABER