Asgari ücret ne kadar olacak, 25 bin TL’nin altında olur mu?

Asgari ücret 2025 yılı için ne kadar olacak sorusunun cevabı son günlerde sıkça araştırılmaya devam ediliyor. Son olarak Çalıma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yaptığı açıklama sonrasında asgari ücretin ne kadar olacağı araştırma konusu oldu.

Asgari ücret ne kadar olacak, 25 bin TL’nin altında olur mu?

Asgari ücret için son 2 kritik aya girildi. 31 Aralık 2024 tarihinden önce 2025 yılı için geçerli olacak asgari ücret rakamı belli olacak ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Bakan Işıkhan, asgari ücrete ilişkin yaptığı açıklamasında aralık ayını işaret ederek, toplantıların aralık ayında yapılacağını söyledi. Peki, yeni asgari ücret 25 bin TL’nin altında olur mu?

ARALIK AYINDA SÜREÇ BAŞLAYACAK

Bakan Işıkhan, asgari ücrete ilişkin yaptığı açıklamasında, “Asgari ücrette hükümet olarak tek başımıza karar verdiğimiz konu değil. Aralık ayının başında işçi, işveren temsilcileriyle süreci başlatacağız” diyerek, asgari ücret için çalışmaların yapılacağını söyledi.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLUR?

Ülkemizde milyonlarca kişi geçimini asgari ücretle karşılamaya çalışırken, bir o kadar kişi de asgari ücrete gelen oranda zam alıyor. Mevcut 17 bin 2 TL olan asgari ücret şu anda açlık sınırı olan 19 bin 271 TL’nin altında kaldı. Durum bu şekilde olunca vatandaşlar yılda sadece 1 defa zamlanan asgari ücretin ciddi bir şekilde artış göstermesini bekliyor.

Asgari ücrete yüzde 17,2 oranında zam yapılırsa 20 bin TL civarında olacak. Ancak OVP’ye göre asgari ücrete yüzde 41,5 oranında zam yapılırsa 24 bin 58 TL olarak yeni asgari ücret açıklanabilir. Zam miktarında son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER