Asgari ücret ile stajyer maaşı belli oldu! 2024 stajyer maaşı kuruş kuruş hesaplandı

Ülkemizde asgari ücret zammı ile ilgili olarak gelişmeler yakından takip ediliyor. Asgari ücret zammına ilişkin karar aşamasına gelinirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Beştepe'de bir buluşma gerçekleşti. Beştepe'de yapılan görüşme sonrası asgari ücret zammı belli oldu. Asgari ücret zammı stajyer maaşlarını da etkilerken bu rakamın ne kadar olacağı merak edildi.

Asgari ücret ile stajyer maaşı belli oldu! 2024 stajyer maaşı kuruş kuruş hesaplandı

2024 yılında pek çok kalemi etkileyecek olan asgari ücret zammı vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Asgari ücretin yeni yılda ne kadar artış göstereceği merak konusu olurken 27 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti ile Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeniden bir araya geldi. Açıklanan zam oranı için nefesler tutulurken çalışan ve işveren kısmının yanı sıra dolaylı olarak etkiyeceği kalemlerden dolayı ülke genelini ilgilendiren zam için son dakika açıklaması geldi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu şimdiye kadar herhangi bir rakam konuşulmadığını belirtirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın ‘yılda tek zam’ açıklaması da beklentileri yükseltti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beştepe'de bir araya gelen komisyon zammı karara bağladı. Asgari ücrete gelecek zam belli olurken bununla beraber stajyer maaşları da artmış oldu.

2024 STAJYER MAAŞI BELLİ OLDU

2024 yılında asgari ücret zammı belli oldu. Açıklanan zamla beraber stajyer maaş zammı da hesaplandı. Asgari ücrete gelen yüzde 49 oranındaki zammın ardından stajyer maaşları da arttı. Buna göre 2024 yılında stajyer maaşı en düşük 3 bin 420 TL, en yüksek ise 5 bin 99 TL olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER