Asgari ücret için konuşulan iki rakam hükümete yakın kaynaktan sızdı!

Asgari ücret ile ilgili olarak çok önemli bir iddia ortaya atıldı. 2025 yılında asgari ücrete yapılacak olan zam oranı hakkında tartışılan rakamlar ortaya çıktı.

Asgari ücret için konuşulan iki rakam hükümete yakın kaynaktan sızdı!

2025 yılında asgari ücrete yapılacak olan zammın ne kadar olacağı merak uyandırmaya devam ediyor. Bu zam oranının belirlenebilmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan karar çıkması gerekiyor. Ancak bu komisyonun yapısı gereği buradan hükümetin istemediği bir rakamın çıkmasının imkanı bulunmuyor. İşçi ve işveren temsilcileri arasında dengeyi sağlayan hükümet zam kararında bir anlamda onay makamı oluyor. Bundan dolayı asgari ücrete yapılacak olan zamma dair en doğru bilgiler siyasi kulislerden çıkıyor.

HÜKÜMETE YAKIN KAYNAK!

Asgari ücret zammına dair çok önemli bilgiler kamuoyunda yer almaya başlarken bunların en dikkat çekici olanı bugün geldi. Hükümete yakın bir yayın organı olan Sabah Gazetesi’nde Zübeyde Yalçın imzalı bir haberde asgari ücret zammına dair son gelişmeler ve konuşulan iki rakam dile getirildi.

İKİ RAKAM TARTIŞILIYOR

İlgili haberde yer alan bilgilere göre asgari ücret zammı için ekonomi yönetiminin talep ettiği rakam yüzde 25 olarak açıklandı. Buna karşın AK Parti’de ise bu rakam şimdilik kabul görmüş değil. AK Parti kaynakları aynı iddiaya göre asgari ücret zammı için yüzde 30’u talep ediyorlar. Bunun gerekçesi olarak ise işçinin enflasyona ezdirilmemesi gösteriliyor. Bu konuda görüşmeler yapıldığı bildirilirken şu ana kadar alınmış net bir karar bulunmuyor.

ZAM HESAPLARI NETLEŞİYOR

Asgari ücret zammı için hem yüzde 25 üzerinden hem de yüzde 30 üzerinden etki analizleri yapılmaya başlandı. Hazine ve maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapılacak olan bu çalışma ile beraber yapılacak zammın etkilerini ortaya çıkartacaklar. Sonrasında ise son kararı vermek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kalacak. Asgari ücret yüzde 25 zam ile 21.252 TL, yüzde 30 zam ile 22.102 TL olacak.

SONRAKİ HABER