ASCE GYO halka arz talep toplama ne zaman, hangi bankalarda, kaç lot veriyor, borsada ne zaman işlem görecek?

SPK'nın açıkladığı halka arzlar yatırımcıların takibinde yer ediniyor. SPK'nın bültenleri ile halka arz edeceği açıklanan ASCE GYO halka arzının ne zaman olduğu, borsada ne zaman işlem göreceği ve kaç lot vereceği merak konusu oldu.

ASCE GYO halka arz talep toplama ne zaman, hangi bankalarda, kaç lot veriyor, borsada ne zaman işlem görecek?

ASCE GYO halka arz talep toplama ne zaman, hangi bankalarda, kaç lot veriyor, borsada ne zaman işlem görecek? - Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) yayımladığı bültenlerle halka arz edecek şirketler kamuoyuna duyurulmaya devam ediyor. ASCE GYO'nun halka arz edeceğinin açıklanması ile yatırımcılar borsadaki yatırımlarını ASCE GYO aracılığıyla gerçekleştirmek amacıyla merak ettiklerine yanıt aramaya başladı.

ASCE GYO HALKA ARZ NE ZAMAN?

ASCE GYO'nun halka arzı ile ilgili sorular gündemdeki yerini aldı. Yatırımlarını gerçekleştirmek isteyenler ise ''ASCE GYO halka arz fiyatı ne kadar, hangi bankalarda var, halka arz ne zaman, kaç lot veriyor, borsa işlem kodu ne?'' gibi sorularına yanıt aramaya başladı. ASCE GYO'nun halka arzı gündem olurken yatırımcıların merak ettiklerine Haber Ankara olarak yer verdik. ASCE GYO kurucusu ve hakim ortağı Abdulkadir Konukoğlu, ASCE GYO'yu halka açmalarının en büyük sebebinin kurumsallaşma olduğunu belirterek, "Mümkün olduğu kadar bu şirket yıllarca yaşasın, sistem ebedi olsun diye halka açıyoruz. Çünkü kurumsallaşmamış, halka açılmamış şirketler bir veya iki nesil sonra parçalanıyor." dedi.ASCE GYO, halka arz için 27-28 Temmuz'da talep toplayacak.

ASCE GYO HALKA ARZ HANGİ BANKALARDA VAR, KAÇ LOT VERİR?

ASCE GYO’nın halka arzı, Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek.

Şirket, her biri 1 TL nominal değerde 165 milyon payı halka arz edecek ve halka açıklık oranı yüzde 25,04 olacak.

Sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemleriyle gerçekleştirilen ASCE GYO halka arzında 99 milyon TL nominal değerli kısım sermaye artırımı, 66 milyon nominal değerli kısım ise Abdulkadir Konukoğlu payından satışla toplam 165 milyon TL’lik payın, yüzde 80’i yurt içi bireysel, yüzde 20’si yurt içi kurumsal yatırımcı şeklinde olacak.

Halka arz ile şirketin 560 milyon TL olan ödenmiş sermayesinin 659 milyon TL’ye çıkarılması hedefleniyor.

Şirketin halka arz pay fiyatı 12,60 TL olarak belirlenirken, 27-28 Temmuz'da talep toplanacak ve hisseler 3 Ağustos’ta işlem görmeye başlayacak.

ASCE GYO, paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren bir yıl boyunca, herhangi bedelli veya bedelsiz sermaye artırımı yapılmayacağını ve dolaşımdaki pay miktarının bu sebeple artırılmayacağını, dolaşımdaki pay miktarının artırılmasına yol açacak şekilde satış veya halka arz yapmayacağını taahhüt etmiş bulunuyor.

SONRAKİ HABER