Aralık ayı yaşlı engelli aylıkları ne zaman hesaplara yatacak?

Yaşlı ve engelli aylıkları için araştırmalar başladı. Yaşlı ve engelli aylıklarının aralık ayı ödemeleri merak konusu oldu. Yaşlı ve engelli aylıklarının aralık ayında ne zaman hesaplara yatırılacağını araştırılırken açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan son dakika olarak geldi.

Aralık ayı yaşlı engelli aylıkları ne zaman hesaplara yatacak?

Türkiye'de ihtiyaç sahibi vatandaşlar için ekonomik destek sağlanmaya devam ediyor. Yaşlı ve engelli bireyler için ekonomik destekler sağlanmaya devam ederken aylık olarak ödeme yapılan ödemelere ilişkin sorular da arttı. Bu ödemeyi alan hak sahipleri ise ‘’Aralık ayı yaşlı ve engelli aylıkları yattı mı, kasım ayı yaşlı ve engelli aylığı ödemeleri yapıldı mı?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

Yaşlı ve engelli maaşlarını konuyla ilgili merak edilen sorular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın açıklamalarının ardından netlik kazandı. Aralık ayında yapılacak olan ödemelere ilişkin detaylar da belli oldu.

ARALIK 2023 YAŞLI VE ENGELLİ AYLIĞI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Aralık ayına ilişkin 3 milyar 214 milyon TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırıyoruz” dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada aralık ayında yaklaşık 1 milyar 777 milyon TL tutarında yaşlı aylığı ödemesi yapacaklarını kaydetti. Bakan Göktaş, yaklaşık 1 milyar 437 milyon TL tutarındaki engelli aylıklarını da hak sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını belirtti.

Aralık ayı yaşlı engelli aylıkları ne zaman hesaplara yatacak?

Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini belirten Bakan Göktaş, “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda aralık ayına ilişkin 3 milyar 214 milyon TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz” ifadelerini kullandı. Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü ifade etti. Bakan Göktaş tarafından yapılan açıklamalarla birlikte maaşların 15 Aralık'a kadar hesaplara yatırılacağı kaydedildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER