Aralık 2023 Ankara baraj doluluk oranları ASKİ tarafından açıklandı!

Ankara'da etkili olan sağanak yağışların ardından gözler baraj doluluk oranlarına çevrildi. Ankara'nın güncel baraj doluluk oranları merak edilirken ASKİ tarafından merak edilen oranlar da Aralık ayının ikinci haftası itibariyle paylaşıldı.

Aralık 2023 Ankara baraj doluluk oranları ASKİ tarafından açıklandı!

Başkent Ankara'da yeniden sağanak yağışların hakim olması ile birlikte gözler Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Gene Müdürlüğü (ASKİ) verilerine çevrildi. ASKİ'nin baraj doluluk oranlarına ilişkin verileri Ankaralıların gündemine girerken ‘’Ankara'da baraj doluluk oranları ne kadar?'' gibi sorulara da yanıt aramaya başladı.

ASKİ tarafından açıklanan baraj doluluk oranları vatandaşların gündeminde yer alırken Ankaralıların merak ettikleri sorular da ASKİ verileri ile yanıt buldu. Aralık ayının ilk haftası itibariyle Ankara barajlarındaki güncel doluluk oranları merak edildi. Ankara barajlarındaki su miktarına ilişkin ASKİ Genel Müdürlüğü'nden 9 Aralık tarihi ile açıklama geldi. ASKİ, Ankara'daki baraj doluluk oranlarını resmi internet sitesi üzerinden tablolar halinde açıkladı.

AKİ GÜNCEL BARAJ DOLULUK ORANLARI

Bu yaz Ankara'da hakim olan yüksek sıcaklıklar baraj doluluk oranlarını etkiledi. Güncel baraj doluluk oranları merak edilirken su tasarrufu konusunda uyarılar yapılmaya devam ederken ASKİ tarafından Ankara'daki baraj doluluk oranları da güncellenmeye de devam ediyor.

Aralık 2023 Ankara baraj doluluk oranları ASKİ tarafından açıklandı!

ASKİ, Ankara barajlarına ait verileri paylaşmaya devam ederken bu oranlar da vatandaşların yakın takibinde yer edindi. ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara’daki barajlarının aktif ve toplam doluluk oranlarını resmi internet sitesinde 9 Aralık 2023 tarihi ile paylaştı. ASKİ tarafından paylaşılan güncel verilere göre;

Ankara güncel aktif kullanılabilir baraj doluluk oranı: Yüzde 27,15
Ankara barajları toplam doluluk oranı: Yüzde 35,83
Barajların Toplam Hacmi (m3): 1.585.393.000 olarak kaydedildi.

Aralık 2023 Ankara baraj doluluk oranları ASKİ tarafından açıklandı! - Resim : 2

Son olarak Kasım ayında yaptığımız güncel barak doluluk oranları haberine göre oranların aralık ayı ortalarında bir miktar arttığı görüldü.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER