Aracında bunu yapanlardan milyonlarca Ankaralı rahatsızdı! Cezası açıklandı o kişiler 436 TL ödeyecek

Ülkemizde araç sahiplerinin uyması gereken zorunlu kurallar bulunuyor. Bu kurallara uyulmadığı zaman çeşitli cezalarla karşı karşıya kalınıyor. Mahalle aralarında araç sürenlerin bazı hareketleri vatandaşı rahatsız ederken yeni ceza açıklandı.

Aracında bunu yapanlardan milyonlarca Ankaralı rahatsızdı! Cezası açıklandı o kişiler 436 TL ödeyecek

Ülkemizde sürücü, yaya eve yolculuğun can güvenliği için hazırlanan çeşitli kurallar bulunuyor. Hem trafik akışının doğru ve güvenli olması hem de çeşitli olumsuzlukların önüne geçmek için hazırlanan bu kurallara uyulması da hayati derece de önem taşıyor.

Belirlenen kurallara uymayanlara yapılan denetim ve uygulamalar sırasında cezai işlemler uygulanırken bu kurallardan biri de araç içinde çevreyi rahatsız edecek şekilde yüksek sesle müzik dinlememek olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle mahalle aralarında araç için yüksek sesle müzik dinleyerek dolaşan sürücüler çevrede yaşayan vatandaşı rahatsız ederken bu durum çoğu zaman pek çok olumsuzluğa neden oluyor.

ARAÇ İÇİNDE YÜKSEK SESLE MÜZİK DİNLEYENLERE CEZA

2023 yılında yeniden değerleme oranına göre trafik cezalarına yüzde 112,9 oranında bir zam yapıldı. Trafik cezaları yüksek tutarlara ulaşırken araç içerisinden yüksek sesle müzik dinleyenlere cezai işlem uygulanacağı açıklandı. Ankara'da da özellikle ''Şahinciler'' olarak adlandırılan kesimin mahalle aralarında düşük hızda aşırı yüksek sesle müzik dinleyerek dolaşması da rahatsız vermeye devam ediyor.

arac-icinde-yuksek-sesle-muzik-dinleme-cezasi-001.jpg

Vatandaşlar bu tarz olaylarda araç sürücüleri ile tartışırken bir yandan da bunun bir yaptırımı olup olmadığını sorgulamaya devam ediyor. Araç içerisinden yüksek sesle müzik dinleyenler vatandaşları rahatsız etmeye devam ederken bu kişilere de cezai işlemler uygulanıyor.

436 TL CEZAİ İŞLEM UYGULANIYOR

Araç içinde yüksek sesle müzik dinleyenler vatandaşlar için sorun teşkil etmeye devam ederken bu durumdan rahatsız olan vatandaşlar da nasıl bir yol izleyeceklerini merak ediyor.

arac-icinde-yuksek-sesle-muzik-dinleme-cezasi-002.jpg

Bu durumun bir yaptırımı olup olmadığı merak edilirken 2023 yılında belirlenen trafik cezaları içerisinde araç içinde sesli müzik dinleyenlere uygulanacak cezai işlem de açıklandı. Araç içinde sesli müzik dinleyerek vatandaşları rahatsız eden sürücülere 436 TL ceza kesiliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER