Aracı olan milyonları ilgilendiriyor! 6 gün içinde ödemeyenlere gecikme zammı yansıtılacak

Araç sahibi olmanın getirdiği bazı yükümlülükler bulunuyor. Araç sahiplerinin belirli dönemde MTV ödemesi ve araç muayenesi yaptırmak gibi sorumlulukları bulunurken yeni gelişme tüm araç sahipleri için duyuruldu.

Aracı olan milyonları ilgilendiriyor! 6 gün içinde ödemeyenlere gecikme zammı yansıtılacak

Aracı olan milyonları ilgilendiriyor! 6 gün içinde ödemeyenlere gecikme zammı yansıtılacak - Türkiye'de Cumhurbaşkanı kararı ile yayımlanan Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre vergi ve harç zamlarının ardından ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemeleri için ek ödeme kararı çıktı. Araç sahiplerinin yılda iki kez ödediği MTV bu yıl bir ödeme miktarı kadar artırıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ortaya çıkardığı finansman ihtiyacının karşılanması için kullanılmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenmesine karar verildi. Ek MTV ödeme kararının ardından araç sürücülerine temmuz ayı taksitlerine ek ağustos ayında da taksit ödeme yükümlülüğü getirildi.

31 Aralık 2023 tarihine kadar kayıt ve tescil edilecek olan tüm araçlar ek MTV kapsamında yer alırken 2023 yılı için tahakkuk edilen MTV tutarı kadar ödeme yapma zorunluluğu getirildi. Temmuz ayında kabul edilen ek MTV düzenlemesinin ikinci taksitinin 31 Ağustos tarihine kadar ödenmesi gerekirken yeni alınan karar kapsamında ödeme tarihi değişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı.

EK MTV ÖDEMELERİ 6 EYLÜL'E UZATILDI

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında 31 Ağustos’a kadar ödenmesi gereken Ek Motorlu Taşıtlar Vergisinin 6 Eylül tarihine kadar uzatılmasına karar verildiği öğrenildi. 31 Ağustos’a kadar ödenmesi gereken ek motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksitinin ödeme süresi 6 Eylül sonuna kadar uzatılırken araç sürücüleri bu ödemeleri kaçırdıkları takdirde aylık olarak gecikme faizi ile karşılaşacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın gib.gov.tr'de yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne kredi kartı ve banka kartı ile MTV ödeme işlemleri yapılabiliyor. MTV'nin belirlenen tarihlerde ödenmemesi - geciktirilmesi durumunda araç sahiplerine aylık yüzde 1,6 oranında gecikme faizi uygulanıyor. MTV ödeme miktarları da her araç için değişiyor.

ekran-goruntusu-2023-09-01-103206.png

ekran-goruntusu-2023-09-01-103212.png

ekran-goruntusu-2023-09-01-103217.png

ekran-goruntusu-2023-09-01-103224.png

ekran-goruntusu-2023-09-01-103229.png

ekran-goruntusu-2023-09-01-103233.png

Söz konusu MTV ödemelerinin her araç için belirlenen matrahı kapsamında yapılan ödemesi de yukarıdaki tabloda gösterildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER