Araç sürücüleri görünmez zannedilen bu hataya düşüyor! Ankara'da cezası kesildi 4063 TL ödenecek

Ülkemizde trafiğin doğru ve düzenli ilerlemesi için kurallar hazırlanıyor. Hazırlanan kurallar sürücülere ehliyet kurslarında detaylı olarak öğretilirken uyulması zorunluluğu da bulunuyor. Kurallara uymayanlara ceza kesilirken 4063 TL'lik ceza açıklandı.

Araç sürücüleri görünmez zannedilen bu hataya düşüyor! Ankara'da cezası kesildi 4063 TL ödenecek

Trafik akışının güvenli olabilmesi için oluşturulan kurallar hayati derecede önem taşıyor. Trafikte uyulması gereken zorunlu kurallar bulunurken bu kuralların ihlali durumunda sürücülere çeşitli cezalar uygulanıyor. Ülkemizde oluşturulan trafik kuralları sürücü, yolcu ve yayların can güvenliğini sağlamayı hedeflerken sürücü, yaya ve yolcuların da kurallara uyması zorunluluğu bulunuyor.

Zorunlu trafik kurallarına uymayanlara yapılan denetim, uygulama ve tespitler sırasında cezai işlemler uygulanıyor. Her hataya göre belirlenen bir ceza miktarı bulunuyor. 2023 yılında artan trafik cezaları miktarları da caydırıcı olması yönünde destek oluşturuyor. Bu kurallardan biri de ters şerit olarak karşımıza çıkarken uymayan kişilere para cezası veriliyor.

TERS ŞERİTTEN GİDENLERE CEZA

2023 yılında yeniden değerleme oranına göre trafik cezalarına yüzde 112,9 oranında zamlandı. Trafik cezalarında miktarlar artarken ters şerit kullanarak araç süren kişilere de cezai işlemler uygulanacağı bildirildi. Ters şeritte araç sürenler güvenlik açısından büyük tehlike oluştururken karayollarında uyulması gereken şerit izleme kurallarına uyulması gerekiyor. Trafikte şerit izleme ve değiştirme kuralına uymayan sürücüler, ters şeritten araç süren kişiler asli kusurlu sayılır ve ciddi bir para cezası ödemek zorunda kalır.

TERS ŞERİTTE ARAÇ SÜRENE 4063 TL CEZA KESİLİYOR

Trafikte belirlenen kuralların ihlalinin tespiti halinde vatandaşlara verilen para cezaları 2023 yılında artış gösterdi. 2023 yılında ters şeritte araç sürmek 4 bin 63 liraya çıktı. Ancak sürücü kendisine kesilen cezayı 15 gün içerisinde öderse bu durumda erken ödeme indiriminde yararlanıyor ve yüzde 25 oranında indirim kazanıyor. Bu durumda kişinin ödeyeceği 4 bin 64 liralık ceza miktarı 3 bin 48 liraya düşüyor. Ankara'da da ters şeritte araç süren bir sürücüye trafik polisleri cezai işlem uyguladı.

trafik-cezasi.jpg

POLATLI'DA TERS ŞERİT CEZASI

Ankara’nın Polatlı ilçesinde polisin, "Orası ters şerit, o yola girme" anonsuna rağmen ısrarla ters şeride giren sürücüye 4 bin 64 lira para cezası kesildi. Olay akşam saatlerinde Polatlı ilçesi Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Atatürk Caddesi üzerinden gelerek Ankara Caddesi'ne ters şeritten giren aracı gören polis ekipleri sürücüye, "Orası ters şerit, o yola girme" anonsunda bulundu.

aw033407-01.jpg

Polis ekiplerinin uyarılarını dikkate almayan sürücünün aracı Çarşı Cami yakınlarında durduruldu. Ekipler araç içinde arama gerçekleştirdi. Sürücüye polis ekipleri 4 bin 64 lira para cezası kesti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER