Araç sahibi olan milyonları ilgilendiriyor! Ankaralılar aman dikkat ödemeyenlere faiz işletilecek cepler yanacak

Otomobil sahiplerinin üstlenmesi gereken sorumluluklar bulunuyor. Bu sorumlulukları üstlenmeyenler de çeşitli cezai işlemlere tabii tutuluyor. Son olarak alınan bir karar kapsamında araç sahiplerinin ödeme yapmaları gereken kalem açıklandı.

Araç sahibi olan milyonları ilgilendiriyor! Ankaralılar aman dikkat ödemeyenlere faiz işletilecek cepler yanacak

Ülkemizde hükümet tarafından alınana kararlar kapsamında araç sahiplerinin bazı vergileri ödemeleri gerekiyor. Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanan bilgiye göre Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemeleri için ek ödeme kararı çıktı. Araç sahiplerinin yılda iki kez ödediği MTV, 2023 yılında bir kereye mahsus olmak üzere bir ödeme miktarı artırıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ortaya çıkardığı finansman ihtiyacının karşılanması için kullanılmak üzere Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ek bir taksitle ödenmesine karar verildi. Ek MTV ödeme kararının ardından araç sürücülerine temmuz ayı taksitlerine ek ağustos ayında da taksit ödeme şartı getirildi. Bu konu tartışma yaratırken ödeme yapmak istemeyenler de 6 Eylül tarihine kadar ödenmesi gereken ek MTV ödemesini gerçekleştirmedi. Anayasa Mahkemesi'ne (AYM giden ek MTV ödemesinin iptaline ilişkin talep de kabul edilmedi. Böylelikle ek MTV ödemesi yapmayan vatandaşlara da faiz uygulanacağı bildirildi.

EK MTV ÖDEMESİ YAPMAYANLARA KÖTÜ HABER GELDİ

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 31 Aralık 2023 tarihine kadar kayıt ve tescil edilecek olan tüm araçlar ek MTV kapsamında yer alırken 2023 yılı için tahakkuk edilen MTV tutarı kadar ödeme yapılması zorunluluğu getirildi. Temmuz ayında kabul edilen ek MTV düzenlemesinin ikinci taksitinin Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından alınan kararla 6 Eylül'e kadar ödenmesi gerektiği duyuruldu. Ödeme yapmayan vatandaşlara ise günlük gecikme faizi işleneceği bildirildi.

arac-sahibi-olan-milyonlari-ilgilendiriyor-odemeyenlere-gecikme-zammi-yansitilacak-cepler-yanacak.jpg

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın gib.gov.tr'de yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne kredi kartı ve banka kartı ile MTV ödeme işlemleri yapılabilirken bankaların mobil uygulamaları üzerinden de bu ödemeler gerçekleştirilebiliyor. MTV'nin ödenmemesi ya da geciktirilmesi durumunda araç sahiplerine aylık yüzde 1,6 oranında gecikme faizi uygulanıyor. MTV ödeme miktarları her araç için değişirken gelen faiz de araçtan araca göre değişiyor.

Öte yandan AYM'ye taşınan itiraz talebi reddedildi. Yüksek Mahkeme Genel Kurulu, ek MTV ödemesi yapmayanlara faiz işlenmeye devam ettiğini bildirdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER