Araç sahibi olan milyonlar için kararı bakanlık aldı! Süreler resmen değişti faiz ancak o şekilde işleyecek

Araç sahibi olan vatandaşlar için bakanlıklar tarafından alınan kararlar duyurulmaya devam ediyor. Trafik kurallarına uymayan sürücülere cezai işlemler uygulanırken kesilen idari para cezalarının belirli süreler içerisinde de ödenmesi gerekiyor. 15 gün süre içinde ödeme yapan sürücülere ise indirim yapılırken bu sürelerde değişikliğe gidildiği bildirildi.

Araç sahibi olan milyonlar için kararı bakanlık aldı! Süreler resmen değişti faiz ancak o şekilde işleyecek

Ülkemizde zorunlu trafik kuralları bulunurken sürücülerin de bu kurallara harfiyen uyması gerekiyor. Sürücülerin uyması gereken kurallara uymadıkları ve bu kuralları hiçe saydıkları zamanlarda yapılan denetimler sırasında cezai işlemler uygulanıyor.

Trafik kurallarına uymayanlar için idari para cezaları kesilirken bu kurallara uyulması can ve mal güvenliği açısından da büyük bir önem taşıyor. Trafik polisleri tarafından yapılan denetimlerde kesilen idari para cezalarının belirlenen süreler içerisinde ödenmesi gerekiyor. 15 gün içerisinde ödenen cezalarda indirime gidiliyor. Söz konusu 15 günlük indirim süresi değişirken bakanlık tarafından alınan son dakika kararı 81 il genelindeki sürücüleri ilgilendiriyor.

BAKANLIK KARAR ALDI: İDARİ PARA CEZALARINDA İNDİRİMLİ ÖDEME SÜRESİ DEĞİŞTİ

Trafik cezalarını 15 gün içerisinde ödeyen sürücülere yüzde 25 oranında indirim uygulanırken bu sürenin İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla değiştirildiği öğrenildi. İçişleri Bakanlığının Resmi Gazete’de yayımlanan Trafik İdari Para Cezası Düzenlenmesinde ve Tahsilinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğine göre, trafik cezalarında indirimli ödeme süresi 1 aya çıkarıldı.

Araç sahibi olan milyonlar için kararı bakanlık aldı! Süreler resmen değişti faiz ancak o şekilde işleyecek

TRAFİK CEZASINI 1 AY İÇİNDE ÖDEYENE YÜZDE 25 İNDİRİM

Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarının Düzenlenmesinde, Tahsilinde Ve Takibinde Uygulanacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte değişikliğe gidildi. İçişleri Bakanlığının Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğine göre; trafik cezalarında, yüzde 25 indirimli ödeme imkanından yararlanabilme süresi 15 günden 1 aya çıkarıldı.

Araç sahibi olan milyonlar için kararı bakanlık aldı! Süreler resmen değişti faiz ancak o şekilde işleyecek - Resim : 2

Bu çerçevede trafikte herhangi bir kural ihlali nedeniyle para cezası alan sürücüler bir ay içinde ceza tutarını ödemeleri durumunda yüzde 25 indirim kazanarak daha az miktarda ceza ödemiş olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER