Araba fiyatlarında indirim rüzgarı!

Son bir yıldır araba pazarında fiyatların zirveyi görmesiyle piyasa durma noktasına gelmişti. Fahiş fiyatla araç satanların sayısı da çoğalınca bakanlık harekete geçmişti.

Araba fiyatlarında indirim rüzgarı!

Türkiye'de araba fiyatları her geçen gün artarken vatandaşlar durumdan isyan etti. Stokçularda araçları pazarlardan çekince alımlar tamamen durma noktasına gelmişti. Bunun üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçti ve otomotiv sektörüne göz açtırmadı.

Bakanlığın yaptığı fahiş fiyat ve stokçuluğa ilişkin denetimleri sonuç verdi. Arabalar elinde kalan bayiler çareyi kampanyalarda buldu.

118 MİLYON 799 BİN LİRA PARA CEZASI UYGULANDI

Ticaret Bakanlığı'nca, bu yıl otomotiv sektöründe haksız fiyat ve stokçulukla mücadele kapsamında toplam 118 milyon 799 bin lira idari para cezası uygulandı.

arac-4.jpg

Ticaret Bakanlığının bir süredir otomotiv sektöründe yürüttüğü çalışmalar sonuç vermeye başladı.

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat uygulayan ve stokçuluk yapanları affetmedi, cezalar üst üste geldi. Bunun üzerine firmalar rafa kaldırdığı araçları sergileyip fiyatları aşağı çekmek zorunda kaldılar.

resized-b3f9f-cccc802a3.jpg

Sıra bekleme ve stokçuluk ortadan kalktı. Bayiler 48 aya kadar taksit, yüzde 80 kredi desteği gibi kampanyalar yapmaya başladı.

Kanunlar yürürlüğe girdiğinden beri piyasada yüzde 20 indirim yaşandı. Uzmanlar yıl sonuna kadar bir yüzde 10 indirim daha yaşanacağını söylüyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER