Ankaralılar trafikte en çok bu hataya düşüyor! O sürücüler 951 TL para cezası ödeyecek

Trafikte yay ve sürücülerin uyması gereken zorunlu kurallar bulunuyor. Pek çok sürücünün düştüğü basit gibi görünen ancak başkalarının hayatını tehlikeye atan durumların önüne geçmek içinde çeşitli yaptırımlar uygulanıyor.

Ankaralılar trafikte en çok bu hataya düşüyor! O sürücüler 951 TL para cezası ödeyecek

Ankaralılar trafikte en çok bu hataya düşüyor! O sürücüler 951 TL para cezası ödeyecek - Trafik kuralları büyük bir mesai ile hazırlanıyor. Trafiğin düzenli ve doğru akışını sağlamak için hazırlanan trafik kuralları sürücü, yaya ve yolcular için trafiğin güvenli olabilmesi için düzenlenmiştir. İhlal durumunda da çeşitli cezalar verilmektedir. Trafik kazaları, uyulması zorunlu olan kuralların sürücü ve yayalar tarafından ihlal edilmesi üzerine meydana gelmektedir.

Can ve mal kayıplarını önlemek, maddi hasarlı kazaların ve yararlanmaların önüne geçmek için oluşturulan kurallara uyulması zorunluluğu vardır. Belirlenen kurallara uymayanlara da cezai işlemler uygulanmaktadır. Trafikte sürücülerin sıklıkla yaptığı hatalardan biri de cep telefonu kullanmalarıdır. Trafikte cep telefonu kullanan sürücülere para cezası verilmektedir.

TRAFİKTE CEP TELEFONU KULLANANA CEZA

Cep telefonu kullanarak araç sürmek trafiğin en büyük sorunlarındandır. Ankara'nın da kalabalık bölgelerinde trafikte sürücülerin sıklıkla cep telefonu kullandığı görülmektedir. Trafikte cep telefonu kullanmama kuralını ihlal eden sürücülere para cezası verilmektedir. Trafikte cep telefonu kullanan sürücüler cezai işleme tabi tutulur.

SEYİR HALİNDE CEP TELEFONU KULLANAN SÜRÜCÜLERE 951 TL CEZA

Seyir halinde olan sürücülerin cep telefonu kullanmamaları gerektiği halde cep telefonu kullanması durumunda para cezası veriliyor. Birçok sürücü tarafından ihlal edilen kurallardan biri de sürücünün araç kullanırken telefon kullanması olarak karşımıza çıkarken seyir halinde cep telefonu ile konuşmak dikkat dağınıklığı yaratarak kazaya sebebiyet verebiliyor. Bu ihlal için ödenecek tutar ise 2023 yılında 951 TL olarak güncellendi. 951 liralık cezanın 15 gün içerisinde ödenmesi durumunda yüzde 25 oranında indirim uygulanıyor. E-Devlet kapısı üzerinden EGM menüsünü açarak 'Araç Plakasına Yazılan Cezaları Sorgulama' seçeneğini kullanarak cezanız olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

951 liralık cezayı 15 gün içinde ödediğiniz takdirde yüzde 25 indirim alacağınız için toplam ödemeniz 714 lira olarak güncellenecektir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER