Ankaralılar dikkat! Bakanlık duyurdu doğalgaz desteği ödemeleri artırıldı

Ülkemizde havaların soğuması ve kış mevsiminin gelmesi ile birlikte doğal gaz desteği gündemin en önemli konu başlıkları arasındaki yerini aldı. Doğal gaz desteğine ilişkin araştırmalar devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Ankaralılar dikkat! Bakanlık duyurdu doğalgaz desteği ödemeleri artırıldı

Türkiye'de ihtiyaç sahipleri için geliştirilmiş pek çok yardım programı bulunuyor. Söz konusu yardım programları kapsamında en çok araştırılanlardan birisi de doğal gaz desteği oldu. Doğal gaz desteğine ilişkin ayrıntılar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Çetin kış şartlarında doğal gaz desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar araştırmalarına devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından konuyla ilgili müjde niteliğinde bir bilgi verildi.

DOĞALGAZ DESTEĞİ AYLIK 438 LİRAYA KADAR YÜKSELTİLDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından açıkladığı yeni doğal gaz düzenlemesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Doğal gaz desteklerinde daha önce hane başına yıllık 900 ila 2 bin 500 lira tahsisat yapıldığı belirtilen açıklamada, "Yeni doğal gaz düzenlememizle birlikte vatandaşlarımıza tahsis edeceğimiz yıllık tutarı 1500 ila 3 bin 500 lira arasına çıkardık.

Ankaralılar dikkat! Bakanlık duyurdu doğalgaz desteği ödemeleri artırıldı

Bu kapsamda, ödemelerimizi 8 ay boyunca kış dönemine gelen aylarda ödeme yapmak üzere düzenli hale getirdik. Böylelikle vatandaşlarımıza sunduğumuzdoğal gaz desteğini aylık 112 ila 312 liradan aylık 188 lira ila 438 liraya yükseltiyoruz" ifadeleri yer aldı.

Bu çerçevede doğal gaz desteği almaya hak kazanan hanelere aylık 458 liraya kadar ödeme yapılacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER