Ankaralılar bu zamma isyan edecek! Akaryakıta çifte zam yolda cepler delinecek

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar gündem olmaya devam ediyor. Akaryakıt zammı pek çok kalemi etkileyerek beraberinde diğer zamları getirirken bir son dakika zammı daha açıklandı.

Ankaralılar bu zamma isyan edecek! Akaryakıta çifte zam yolda cepler delinecek

Türkiye'de dövizdeki kur farkından anlık olarak etkilenen petrol fiyatları nedeniyle zam haberleri peşi sıra geliyor. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar cep yakmaya devam ederken son olarak LPG tarafında yapılan zamlar vatandaşların gündemine oturmuştu. Akaryakıt fiyatlarının artması ulaşımdan, markete kadar pek çok fiyata etki ederken yeni zamlarda vatandaşların yakın takibinde yer alıyor.

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararla vergi ve harçlarda zam yapılmasına karar verildi. Söz konusu zam kararı akaryakıt fiyatlarında da artışa neden olurken bir yandan da akaryakıttan alınan Özel Tüketim Vergisi'nde de (ÖTV) zam kararı alındı. Akaryakıta gelen zamlar art arda duyurulurken motorin ve benzinde yeni zam haberi kulislere düştü. Haberankara.com okurları için güncel akaryakıt fiyatlarını ve beklenen zamlarla ilgili detayları derledik.

ankaralilar-bu-zamma-isyan-edecek-akaryakita-cifte-zam-yolda-cepler-delinecek.jpg

BENZİN VE MOTORİNE ZAM YOLDA

Geçtiğimiz hafta petrolde yaşanan artış akaryakıt fiyatlarına yansımaya başladı. Brent petrolün 2023 yılının en yüksek seviyelerine ardından 13 Eylül Çarşamba gününden itibaren benzin ve motorine zam beklendiği kaydedildi. 13 Eylül Çarşamba günü gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1,50 TL, benzine ise 1 lira seviyesinde bir zam yapılması bekleniyor.

11 EYLÜL 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

ANKARA

Motorin fiyatı: 38,40 TL

Benzin fiyatı: 36,32 TL

LPG fiyatı: 16,29 TL

İSTANBUL

Motorin fiyatı: 37.89 TL

Benzin fiyatı: 35,83 TL

LPG fiyatı: 16,38 TL

İZMİR

Motorin fiyatı: 38,56 TL

Benzin fiyatı: 37,39 TL

LPG fiyatı: 16,00 TL'den işlem görüyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER