Ankaralılar artık bilmiyordum demeyecek! Kredi kartı kullananlara geçmişe dönük o ödeme iade edilecek

Ülkemizde pek çok vatandaş bankaların kredi kartlarını alarak harcamalarını bunun üzerinden yapıyor. Hem nakit kullanımını azaltmak hem de harcamalarını taksit ödemek isteyenlerin kullandığı kredi kartında yeni bir gelişme yaşandı.

Ankaralılar artık bilmiyordum demeyecek! Kredi kartı kullananlara geçmişe dönük o ödeme iade edilecek

Ülkemizde kredi kartı kullanımı oldukça arttı. Kredi kartı kullanımının artması ile birlikte hem ekonomik durumu yetersiz olanlar hem de cebindeki nakit parayı harcamak istemeyenler kredi kartlarını sıklıkla kullanıyor. Harcamaya göre aylık taksitler şeklinde ödenen kredi kartı ekstreleri de vatandaşın harcamasını daha düşük tutarlarda ödemesine olanak sağlıyor.

Ülkemizde milyonlarca kredi kartı kullanan vatandaş bulunurken kredi kartı sahiplerini yakından ilgilendiren gelişmeler de art arda yaşanıyor. Kredi kartı aidatı ödemek tüm kart sahipleri için zorunlu hale getirilirken bu ödemeler bankadan bankaya göre değişiklik gösteriyor. Kredi kartı aidatı ödemek istemeyen vatandaşlara da müjde verildi.

KREDİ KARTI ÖDEMEK İSTEYEMEYENE MÜJDE

Kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaş, kredi kartı harcamalarına ek olarak bir de aidat ödüyor. Kredi kartı aidatını ödemek istemeyen vatandaşlara ödenen aidatın geri iadesinin alınabileceği duyuruldu. Kredi kartı aidatı ödemek istemiyorsanız ilk yapmanız gereken işlemlerden biri kart sözleşmenizi gözden geçirmek olarak karşımıza çıkıyor. Sözleşmenizde aksi bir durum olmadığı zaman tüketici hakları sayesinde kredi kartı aidatı ödemesinden kurtularak geçmişe dönük ödemelerinizi de alabiliyorsunuz.

banka-kart-ucretleri-iadesi.jpg

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) düzenlediği ''Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar’a'' ilişkin beyannamede yer alan eklere göre imzalamış olduğunuz sözleşmede senelik kullanım ücreti talep edilebileceği belirtilirken sözleşmenizde böyle bir ek yer almıyorsa bankanın kartınıza aidat tanımlama hakkı da bulunmuyor.

KREDİ KARTI AİDATLARI GERİ ALINABİLİYOR

Sözleşmenizde olmadığı halde kart ekstrenize aidat yansıtılmışsa itiraz talebinde bulunabilir, bankayla iletişime geçebilir, dilekçe ile şubenizden gerekli işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Yapılan onayların ardından bankalar da geçmişe dönük aidat iadelerinizi gerçekleştirecektir. Sizlerde kart aidatı iadesi almak istiyorsanız;

İade talebinize dair detayları içeren bir dilekçe, banka ekstre bilgileri ile birlikte;

Tüketici Hakem Heyeti’ne şahsi olarak ekstrenizle başvuru yapabilir,
E-devlet üzerinden mail ile iade talebi süreci başlatabilirsiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER