Ankaralılar aman dikkat! ATEM Başkanı Akçam konut sahiplerini sahte ilanlara karşı uyardı

Artan konut fiyatları fırsatçıların da harekete geçmesine neden oldu. Emlak sektöründe daralma endişesi yaşanırken ATEM Başkanı Hakan Akçam'dan ev sahiplerine sahte ilan uyarısı geldi.

Ankaralılar aman dikkat! ATEM Başkanı Akçam konut sahiplerini sahte ilanlara karşı uyardı

Pandemi döneminin ardından yükselişe geçen konut fiyatları vatandaşların konut almasına engel olmaya devam ediyor. Konut satış verilerine göre 2023 yılında satış rakamlarının düştüğü görülürken bu durum da emlak sektöründe daralma endişesi oluşturdu. Emlak sektöründeki daralma endişesi nedeniyle artan fiyatların önüne geçilmeye çalışılıyor. Hükümet kanadından bununla ilgili çeşitli önlemler alınırken ilan sitelerindeki fiyat artışları devam ediyor.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, gayrimenkul satışında sahte ve aldatıcı ilanların önüne geçmek için çıkarılan ve 1 Kasım’da yürürlüğe girecek yönetmelikle ilgili konut sahiplerine sahte ilan uyarısında bulundu.

KONUT SAHİPLERİ İÇİN KRİTİK DÖNEM

ATEM Başkanı Akçam, bir süredir konut satış sitelerindeki sahte ilanlara dikkati çekerek alınması gereken önlemleri sıralıyor. Gayrimenkul satışında sahte ve aldatıcı ilanların önüne geçmek için hazırlanan yönetmelik 1 Kasım 2023 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek. 1 Kasım tarihinden itibaren ilanda sahtecilik ya da aldatıcı durumlara karşı çıkarılacak yönetmelik ile dar ve orta gelirlinin de ev sahibi olması hedefleniyor.

hakan-akcam-makam.jpg

ATEM Başkanı Akçam, “Yönetmelik 1 Kasım’da yürürlüğe giriyor. Düzenlemenin sektörümüzde sahteciliğin ve manipülasyonun önüne geçeceğini ümit ediyoruz. Bu yönetmelikle artık şahıslar da portallar da sorumlu olacak” değerlendirmesinde bulundu.

100 BİN LİRAYA KADAR CEZA ÖDENMESİ GEREKECEK

İlan sitelerinin kurala aykırı ilanlardan 1 Kasım itibariyle sorumlu olacağını anımsatan ATEM Başkanı Akçam, “Kurala uymayan ve bu konuda zafiyet gösteren siteler 100 bin TL’ye kadar idari para cezasına çarptırılacak. Bundan sonra ilanlardan ilan siteleri sorumlu olacak, şahıslar sorumlu olacak. O yüzden kimin ihtiyacı varsa, kim almak istiyorsa, kim satmak istiyorsa, kimliği de belirli olarak, gerçek kişi olarak bunları memnuniyetle yapacaklar.'' dedi.

ekran-goruntusu-2023-09-25-160115.png

Uyarılarına devam eden ATEM Başkanı Akçam, ''Düzenlemenin sektörümüzde sahteciliğin ve manipülasyonun önüne geçeceğini umut ediyoruz. 1 Kasım'da başlayacak yeni dönemde ilanı veren aracı kişi ya da kurum kimlik doğrulaması yapacak. Ayrıca ilandaki konut ya da taşınmazla ilgili satış veya kiralama konusunda yetkili olduğunu kanıtlaması gerekecek. Böylece ilanı veren kişi ya da kurumun ve ilanın gerçekliği teyit edilmiş olacak.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER