Ankaralı yatırımcının dikkatine! Altın tarafında savaş sıçraması başladı uzman isimden kritik uyarı geldi!

Altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş borcu ve düğünü olanları endişelendirmeye başladı. Altın piyasasının seyri merak edilirken bu yükselişin ne zamana kadar süreceği araştırma konusu oldu. Altın almak isteyen ve altını bulunanlar için değerlendirme geldi.

Ankaralı yatırımcının dikkatine! Altın tarafında savaş sıçraması başladı uzman isimden kritik uyarı geldi!

Türkiye'de güvenli olarak adlandırılan yatırım aracı olan altın, özellikle yastık altı birikiminde tercih ediliyor. Altın fiyatları vatandaşların sıkı takibinde yer alırken vatandaşlar bir yandan da ''Altın düşecek mi, yükselecek mi?'' sorusuna yanıt arıyor. Altın fiyatları Hamas ile İsrail arasındaki gerilimden etkilenerek hızlı bir yükseliş seyrine girdi. Altın fiyatlarındaki yükseliş borcu ve düğünü olanlar tarafından endişe ile takip edilirken gözler bu kez uzman değerlendirmelerine çevrildi.

Uzmanlar altının seyri hakkında detaylı görüşlerini paylaşırken yatırımcı ve yatırımcı adaylarından da ''altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Altın almak mı mantıklı satmak mı?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmeler kapsamında güvenli liman olan altındaki hızlı yükseliş seyrinin nereye doğru gideceğine işaret etti. Çeyrek altın fiyatı 3 bin lirayı aşarken bu ani yükselişin devam edip etmeyeceği merak edildi.

ALTINDA SAVAŞ HAREKETLİLİĞİ BAŞLADI

Altın fiyatları her geçen gün rekor kırıyor. ONS altın 2 bin dolara yaklaşırken, gram altın bin 790 lirayı aştı. Ortadoğu'da yaşanan gerilim altın fiyatlarına etki ederken vatandaşların durumdan nasıl etkileneceği merak edildi. Finans Analistleri, İsrail - Hamas arasındaki gerilimin yerini savaş söylemlerine bırakması ile yarattığı jeopolitik risk sonucunda bölgedeki tansiyonun daha da çıkması halinde altın ve tahvil getirilerinde yükselişlerin devam edebileceğini belirtti.

ankarali-yatirimcinin-dikkatine-altin-tarafinda-savas-sicramasi-basladi-uzman-isimden-kritik-uyari-geldi.jpg

Teknik olarak 2 bin dolar seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması halinde değerli emtiada yeni rekorlar görülebileceği aktarıldı. Güvenli liman vurgusunun yapıldığı yatırıma aracı hakkında da açıklama yapan uzmanlar, ''Hangi emtiayı almak daha mantıklı?'' sorusuna yanıt verdi.

ekran-goruntusu-2023-10-21-100131.png

BORSA YATIRIMCISINA SEVİNDİREN HABER

Fiyatların düştüğü ve hala ucuz olarak lanse edilen Borsa İstanbul’un (BİST) cazip olduğu görüşünde olan uzmanlar, ''Borsaya yeni giren yatırımcılarında yatırım fonlarına göz atmalarının faydalı olabileceği görüşündeyiz." dedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER