Ankara'da ortalama konut fiyatı 2 milyon lirayı aştı!

Türkiye'de ortalama konut fiyatları yükselmeye devam ederken Ankara'da ortalama konut fiyatı 2.5 milyon lira sınırına dayandı. Ankaralıların ev sahibi olması zorlaştı.

Ankara'da ortalama konut fiyatı 2 milyon lirayı aştı!

Türkiye'de pandemi döneminde konut fiyatlarında başlayan yükseliş tüm hızı ile devam ederken artış oranı hız kesse de yine de sürüyor. Yaşanan yükseliş ile Türkiye dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olarak ilk sırada yer alırken Ankara ise konut fiyatlarının en hızlı yükseldiği 2. şehir olarak sıralamada yer bulmuştu.

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş nedeniyle Ankaralıların ev sahibi olması her geçen gün zorlaşırken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB tarafından açıklanan son resmi verilere göre Ankara'da ortalama konut fiyatı 2 milyon TL barajını geride bırakmış oldu. Ankaralıların 100 m2 ortalama bir daire satın alması için ödemeleri gereken en düşük tutar 2 milyon 329 bin liraya ulaştı ve 2.5 milyon TL barajına ulaştı.

ANKARA'DA ORTALAMA KONUT BİRİM M2 FİYATI YÜKSELDİ!

TCMB konut fiyat endeksi 3 aylık periyodlar halinde açıklanırken son olarak Kasım ayına ait resmi veriler ilan edildi. TCMB konut fiyat endeksi raporuna göre Türkiye'de ortalama konut metrekare birim fiyatı bir önceki aya oranla yüzde 1,9 oranında artış gösterirken yıllık bazda ise nominal bazda yüzde 82,8 oranında ve reel olarak ise yüzde 12,4 oranında artış gösterdi.

Ankara'da ortalama konut fiyatı 2 milyon lirayı aştı!

TCMB tarafından açıklanan raporda “İstanbul, Ankara ve İzmir’in konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2023 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre, sırasıyla yüzde 0,8, 1,8 ve 2,8 oranlarında artış gözlenmiştir. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 69,2, 96,3 ve 76,9 oranlarında artış göstermiştir.” denilerek son resmi veriler paylaşıldı.

Açıklanan bu verilere göre Türkiye'de 100 m2 bir daire için ortalama konut fiyatı 3 milyon TL barajını aşarken Ankara'da bu rakam 2 milyon 329 bin TL olarak gerçekleşti. İzmir'de ortalama konut fiyatı 3 milyon 546 bin TL olarak hesaplanırken İstanbul'da ise 4 milyon 453 bin lira oldu.

SONRAKİ HABER