Ankara'da motorinin litresine 77 kuruş zam geldi! Güncel akaryakıt fiyatları

10 Ekim 2024 Perşembe günü itibariyle Ankara dahil 81 ilde akaryakıt fiyatlarına güncelleme yapıldı. Yapılan güncellemenin ardından motorinin litre fiyatında 77 kuruşluk artış yaşandı. Ankara'da güncel akaryakıt fiyatları listesi değişti.

Ankara'da motorinin litresine 77 kuruş zam geldi! Güncel akaryakıt fiyatları

Ankara'da akaryakıt fiyatları değişti. Tüm Türkiye genelinde geçerli olan fiyat güncellemesi sonrasında motorinin litresine 77 kuruşluk zam geldi. Benzinin litre fiyatı için ise zam beklentisi açıklandı. LPG otogaz fiyatı için ise henüz bir açıklama yapılmadı.

AKARYAKITA NEDEN ZAM GELDİ?

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 77,50 dolardan işlem görüyor. Petrol fiyatlarının artışında, hidrokarbon kaynaklarının önemli kısmının bulunduğu Orta Doğu'da devam eden çatışmalar ve dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'deki olumlu ekonomik gelişmeler etkili oldu.

AKARYAKIT FİYATLARI DEĞİŞTİ: MOTORİNE ZAM GELDİ, BENZİNE ZAM BEKLENTİSİ VAR!

Akaryakıt sektörü temsilcileri tarafından dün yapılan açıklamanın ardından akaryakıt fiyatları için beklenen zam güncellemesi pompaya yansıtıldı. Ankara ve Türkiye genelinde gece yarısı itibariyle fiyatlar güncellendi. Yapılan güncellemenin ardından motorinin litre fiyatında 77 kuruşluk fiyat artışı yaşandı.

Ankara'da motorinin litresine 77 kuruş zam geldi! Güncel akaryakıt fiyatları

Açıklanan zammın pompaya yansımasının ardından Ankara'da motorinin litre fiyatı 44 liraya ulaştı. Benzinin litre fiyatı 43,33 TL'den satılmaya devam ederken LPG otogaz pompa satış fiyatı ise 25,14 TL olarak korundu. Benzine zam beklentisi de açılırken akaryakıt sektörü temsilcileri benzinde 64 kuruşluk fiyat güncellemesi beklediklerini dile getirdiler.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER