Ankara'da ekmeğe zam açıklaması! 2024 Ankara'da ekmek fiyatları yeniden belirlendi

Ülkemizde ekmek fiyatları ile ilgili olarak tartışmalar devam ediyor. Ekmek fiyatlarının artmasını isteyen üreticiler zam açıklaması beklerken Ankara İli Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi. Ankara'dan gelen son dakika açıklaması gündem oldu.

Ankara'da ekmeğe zam açıklaması! 2024 Ankara'da ekmek fiyatları yeniden belirlendi

Türkiye'de enflasyon ve maliyetlerin giderek artmasından kaynaklı olarak ekmek fiyatlarının artması isteniyor. Üreticiler ekmek fiyatlarının artmasını beklerken sürekli olarak taleplerini dillendiriyor. Ekmek zammı için resmi bir açıklama beklenirken Ankara'da ekmek zammı için ilk görüşmenin yapıldığı öğrenildi.

Ülkemizde asgari ücret zammının açıklanmasının ardından pek çok kalemde de artış meydana geldi. asgari ücret zammı çeşitli maliyetlerin artmasına ve zamlara neden olurken Ankara'da ekmek fiyatları için zam talebi gündeme geldi.

ANKARA'DA EKMEK FİYATLARI 8 LİRAYA MI ÇIKACAK?

Ankara İli Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu Toplantısı, ANKESOB Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda; ANKESOB'a bağlı odaların Ankara ve ilçeleri için istedikleri ekmek fiyat tarife teklifleri görüşülerek karara bağlandı. Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkan Vekili Hüseyin Ar'ın başkanlığında, Ankara Ticaret İl Müdürlüğü, Ankara Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Ankara Ticaret Odası ile ANKESOB'a bağlı ilgili odaların temsilcilerinden oluşan Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda net 210 gram pişmiş ekmeğin zamlı fiyat üzerinden satılmasına karar verildiği bildirildi. Bu çerçevede toplantıda Ankara'da 210 gramlık pişmiş ekmeğin 8 TL'den satılması kararı oy birliğiyle kabul edildi.

Ankara'da ekmeğe zam açıklaması! 2024 Ankara'da ekmek fiyatları yeniden belirlendi

Ankara İli Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonunun oy birliğiyle kabul ettiği Ankara genelinde uygulanacak Normal Ekmek Fiyatları Azami Hadlerini Gösterir Ücret Tarifesi, Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'nün görüşünün alınmasının ardından, ANKESOB Yönetim Kurulu'nun kararı ile uygulamaya konulacak. Yeni tarife; 1 Ocak 2024'den itibaren geçerli olacak.

GİRDİ MALİYETLERİ ARTTI

Ankara İli Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu Başkanı Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkan Vekili Hüseyin Ar, artan girdi maliyetlerinin komisyonda göz önüne alındığını belirterek, maliyetleri doğrudan etkileyen girdiler nedeniyle ekmek fiyatının maliyetinin altında kaldığı ve bu nedenle ekmek fiyatında yeni düzenlemeye gidilmesi gerektiği konusunda mutabık kalındığını belirtti.

Ankara'da ekmeğe zam açıklaması! 2024 Ankara'da ekmek fiyatları yeniden belirlendi - Resim : 2

Komisyon Başkanı ve ANKESOB Başkan Vekili Ar, "Pişmişi net 210 gram gelen normal ekmeğin 8 TL'den, pişmişi net 315 gram gelen normal ekmeğin 12 TL'den, pişmişi net 420 gram gelen normal ekmeğin 16 TL'den satışının uygulanmasına ilişkin Ekmek Fiyatları Azami Hadlerini Gösterir Ücret Tarifesi, toplantıya katılan komisyon üyesi kurum ve kuruluş temsilcilerinin onayına sunulmuş ve tarife oy birliğiyle kabul edilmiştir. Maliyet birimlerine gelen zamlar göz önüne alındığında ekmekte fiyat artışı kaçınılmaz olmuştur. Bir taraftan esnafımızı düşünürken diğer yandan Ankaralı vatandaşlarımızı da düşündük ve kararınca bir fiyat ayarlaması oldu. Yeni ekmek fiyat tarifesinin esnafımız için, Ankara'mız için hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı. Öte yandan zammın kesinleşmesi ve resmileşerek duyurulması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER