Ankara'da Ekim ayı kira artış oranı açıklandı!

2024 Eylül enflasyonu rakamları TÜİK tarafından açıklanırken raporun ardından Ekim ayı kira artış oranı da belli oldu. Ankara'da kiralara ne kadar zam geldi, Ekim 2024 kira artış oranı yüzde kaç? Kira zammı hesaplama...

Ankara'da Ekim ayı kira artış oranı açıklandı!

Milyonlarca işyeri ve konut kiracısı ile taşınmaz sahibi tarafından beklenen Ekim ayı resmi kira artışı oranı TÜİK tarafından açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK Eyül ayı enflasyonu raporu yayımlandı. Yayımlanan raporda 12 aylık TÜFE ortalaması taşınmaz sahipleri tarafından konut ve işyeri kira artışı zammı hesasplamasında kullanılabilecek üst sınır olarak uygulanacak.

EYLÜL 2024 ENFLASYON RAPORU VE EKİM AYI KİRA ARTIŞ ORANI!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayı Tüketici Fiyat Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, TÜFE’deki değişim 2024 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 2,97, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 35,86, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,38 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 63,47 olarak gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 26,60 ile ulaştırma oldu.

Ankara'da Ekim ayı kira artış oranı açıklandı!

EKİM 2024 KİRA ARTIŞ ORANI HESAPLAMA TABLOSU!

Eylül Ayı Kira Bedeli: 10.000 TL

Ekim Ayı Resmi Kira Artışı Zam Oranı: % 63,47

Ekim Ayı Kira Zammı: 6.347 TL

Ekim Ayı Zamlı Kira Bedeli: 16.347 TL

KİRALARA NE KADAR, KAÇ TL ZAM GELDİ?

Açıklanan enflasyon raporuna göre 12 aylık TÜFE ortalaması yüzde 63,47 olarak gerçekleşti. Yapılan düzenleme sonrasında hem işyeri hem de konut için kira artışı tavan zam oranı yeniden TÜFE oranına çevrilmişti. Bu kapsamda işyeri ve konut sahipleri Ekim ayında kira sözleşmesi dolan kiracılarına en fazla yüzde 63,47 oranında zam yapabilecekler.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER