Türk-İş her ay merakla beklenen açlık ve yoksulluk sınırlarını duyurmaya devam ediyor. Açıklanan son rakamlara göre 2025 Şubat ayında açlık sınırı asgari ücreti geçerken, yoksulluk sınırı 75 bin TL bandını aştı.
Türk-İş’in açıklamış olduğu açlık ve yoksulluk sınırına bağlı olarak Ankara’da yaşayan 4 kişilik bir ailenin de açlık ve yoksulluk sınırı da belli oldu. Buna göre Ankara’da bir ailenin açlık sınırı bir önceki aya göre 1.192 TL oranında artış gösterdi.
ANKARA'DA 4 KİŞİLİK AİLENİN AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI
Rakamsal olarak bakıldığında Ankara’da 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 22 bin 131 TL’den 23 bin 323,86 TL’ye çıktı. Yoksulluk sınırı da 72 bin 88 TL’den 75 bin 973,49 TL’ye yükselmiş oldu. buna göre Ankara’da 4 kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenebilmesi için aylık harcaması gereken miktar bir önceki aya göre 1.192 TL oranında artış gösterdi.
Türk-İş’in açıkladığı rakamlara göre şubat ayında gıda enflasyonu yıllık bazda yüzde 43,47 seviyesine yükselmiş oldu.
Açlık sınırının yılın 2’nci ayından itibaren asgari ücreti geçmesi herkesi şaşırtırken, gözler Temmuz ayı ara zam talebi için hükümete çevrildi.