Ankara'da 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı kaç TL, ne zaman zam gelecek?

Evini kentsel dönüşüme veren ya da oturduğu evi kentsel dönüşüme giren hak sahiplerine ödenen kentsel dönüşüm kira yardımı için yeni rakamlar açıklandı! Ankara, İstanbul, İzmir kira yardımı ne kadar?

Ankara'da 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı kaç TL, ne zaman zam gelecek?

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen büyük deprem felaketi sonrasında Türkiye bir kere daha kentsel dönüşümün önemini anlarken kentsel dönüşümü teşvik etmek amacıyla devlet kira yardımında artışa gitmişti.

2024 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı rakamları yeniden belirlenirken en yüksek kira yardımı aylık 5 bin 500 TL ve en düşük aylık 3 bin liraya çıkartılmıştı.

İLLERE GÖRE KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI RAKAMLARI 2024!

Açıklanan yeni listeye göre İstanbul 'da kentsel dönüşüm kira yardımı 5 bin 500 liraya çıkarken, Ankara, Antalya, İzmir ve Bursa'da ise evini kentsel dönüşüme verecek olan kişilere ödenecek olan kira yardımı 4 bin 500 liraya yükseltilmişti.

Adana, Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van illeri için bakanlığın ödeyeceği kentsel dönüşüm kira yardımı 3 bin 750 TL oldu.

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin,Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, Karabük, Kastamonu Karaman, Kars,Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Tokat,Tunceli, Uşak,Yalova, Yozgat, Zonguldak illeri için ödenecek olan kira yardımı ise 3 Bin TL olarak belirlendi.

2024 KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ödemeleri her sene güncellenmekte olup normal koşullarda Haziran ayında bu zam oranı ilan edilmektedir. Ancak bu sene zam gelip gelmeyeceği, rakamların yeniden güncellenip güncellenmeyeceği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı...

SONRAKİ HABER