Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Akçam, bankaların kredi kısmasını değerlendirdi

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, bankaların kredi musluklarını kısmasının gayrimenkul sektörüne yansımalarını değerlendirdi.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Akçam, bankaların kredi kısmasını değerlendirdi

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Akçam, bankaların kredi kısmasını değerlendirdi - Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, önemli açıklamalar yapmaya devam ediyor. Bankaların kredi musluklarını kısmasının gayrimenkul sektörüne yansımalarını değerlendiren ATEM başkanı Akçam, kredilerin kısılmasının gayrimenkul sektöründe yaşanan fahiş fiyat artışına fren olabileceğinin altını çizdi.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

Bankaların kredileri kısması karşısında büyük proje yapan firmaların müşteri aramaya çıkacağına dikkat çeken ATEM Başkanı Akçam “Bu ortamda makul fiyata çok iyi gayrimenkuller bulunabilir. Özellikle büyük projelerde iyi fırsatlar çıkabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

“BANKALARIN KREDİLERDE KISITLAMAYA GİTMESİ BÜYÜK PROJELERDE SIKINTI İHTİMALİNİ ARTIRACAK''

Bankaların kredi imkanını sınırlandırmaları ile ilgili olarak açıklama yapan ATEM Başkanı Akçam, Kredilerde kısılmanın orta vadede konut sektöründe direk düşüşe yol açmayacağını ancak köpük diye tabir edilen kısmın normal bir seviyeye gelebileceği düşüncesinde olduklarını ifade etti.

ATEM Başkanı Akçam, “Bankaların kredilerde kısıtlamaya gitmesi büyük projelerde sıkıntı ihtimalini artıracak. Bu nedenle de gayrimenkul sektöründe büyük projeler yapan firmalar ister istemez müşteri aramaya çıkar. Bu ortamda da makul fiyatlarla gayrimenkuller bulunabilir. İfade ettiğimiz gibi özellikle de büyük projelerde konut bekleyen vatandaşlar açısından önlerine iyi fırsatlar çıkabilir.” sözleri ile değerlendirmesini sonlandırdı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER