Ankara Polatlı’da sezonun ilk buğdayı ticaret borsasında satıldı

Ankara Polatlı’da sezonun ilk buğdayının ticaret borsasına gelirken, Polatlı Ticaret Borsası’nda açık artırma ile satıldığı duyuruldu.

Ankara Polatlı’da sezonun ilk buğdayı ticaret borsasında satıldı

Ankara’nın kültürel ve sosyal faaliyetleri kadar ekonomik yatırımlarıyla da dikkat çeken Polatlı ilçesinde sezonun ilk buğdayı ticaret borsasına geldi. Ankara'nın Polatlı ilçesinde sezonun ilk buğdayının, Polatlı Ticaret Borsası'nda (PTB) düzenlenen açık artırmayla satıldığı açıklandı.

Polatlı’da özellikle buğdayın sezon açılışı nedeniyle Polatlı Ticaret Borsası'nda tören gerçekleşti.

Polatlı Ticaret Borsası’nda düzenlenen açık artırmada Polatlı’nın Çanakçı Mahallesi'nden Sami Altınkesen'in getirdiği 33 ton buğdayın ilk 100 kilogramı 420 liralık sembolik fiyatla satıldı. Üreticinin diğer ürünleri de kilogramı 11 liradan alıcı bularak ekonomi piyasasında önemli bir konuma erişti.

“POLATLI BUĞDAYIYLA MARKA OLMUŞTUR”

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Toplu, Polatlı'nın buğdayıyla marka olduğuna dikkat çekerek hasadın bu yıl yaklaşık 20 gün erken başladığını kaydetti.

Polatlı’da sezonun erken başlamasının rekoltenin geçen seneye kıyasla düşük olacağını gösterdiğine işaret eden Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Toplu, "Çanakcı Mahallesi'ndeki kıraç araziden kaliteli bu buğdayın gelmesi bize biraz umut verdi." Ifadelerini kullandı.

Polatlı’da sezonun başlamasıyla birlikte buğdayın daha verimli olması ve Polatlı Ticaret Borsası’nda açık artıma ile satılmasının, ilçe ekonomisine katkı sağlayacağı düşünülüyor.

SONRAKİ HABER