Ankara kulisleri bu rakamı duyurdu: 2025 asgari ücret zammı için en kuvvetli tahmin

Milyonlarca asgari ücretlinin beklemiş olduğu 2025 asgari ücret zammı için rakamlar peş peşe gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda 2025 asgari ücret zammı tahmini için en yakın rakam belli oldu.

Ankara kulisleri bu rakamı duyurdu: 2025 asgari ücret zammı için en kuvvetli tahmin

Temmuz ayında ara zam alamayan asgari ücretli çalışanlar gözlerini Ocak ayına çevirmişti. Asgari ücrete Ocak ayında gelecek olan zam tahminleri peş peşe açıklanmaya devam ederken Ankara kulislerine düşen son rakam belli oldu. 2025 asgari ücret zammı Aralık ayında gerçekleşecek olan asgari ücret tespit komisyonu toplantısı sonrasında belli olacak.

2025 ASGARİ ÜCRET ZAMMI TAHMİNİ NE KADAR OLUR, MAAŞLARA KAÇ TL ZAM GELECEK?

Geçtiğimiz yıl ara zam yapıldığı için 6 aylık enflasyona bakılmıştı. Bu yıl ara zam olmadığı için asgari ücret artışında yıllık enflasyon öne çıkacak. Ancak komisyon Aralık ayında toplandığı için yıllık enflasyon rakamını -ki 3 Ocak'ta belli olacak- bilmeden karar verecek. Yani tahminler ve beklentiler önem kazanacak.

Bu sonuçlardan en düşük tahminin OVP'deki yüzde 41,50 olduğu görülüyor. Geçtiğimiz yıllarda yapılan enflasyonun üzerindeki 5-10 puanlık artışlara bakmadan sadece bu enflasyon tahmini ile yola çıkıldığında masada ilk yazılacak rakamın net asgari ücret için 24 bin 57 lira olduğu anlaşılıyor.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK?

Asgari ücret tespit komisyonu için toplantının Aralık ayında yapılması bekleniyor. Aralık ayının en geç 2. haftası içerisinde birinci toplantının yapılması son haftaya kadar ise 2025 asgari ücret tutarının ilan edilmesi planlanırken ilk toplantı tarihinin Kasım ayında ilan edilebileceği ifade ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER