Ankara Etimesgut'ta TİHEK ve ATEM satılık ve kiralık konutlardaki fahiş fiyatları ele aldı!

Ülkemizde konut ve kira fiyatları fahiş derecede artıyor. artan kiralar ve satılık daireler için çeşitli önlemler alınmaya çalışılırken Ankara'da TİHEK ve ATEM tarafından bir toplantı düzenlendi.

Ankara Etimesgut'ta TİHEK ve ATEM satılık ve kiralık konutlardaki fahiş fiyatları ele aldı!

Ankara Etimesgut'ta TİHEK ve ATEM satılık ve kiralık konutlardaki fahiş fiyatları ele aldı! - Türkiye İnsan Hakları ve Eşitli Kurumu (TİHEK) ve Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odasınca (ATEM), satılık ve kiralık konutlarda fahiş fiyatlar ile gayrimenkul sektöründeki problemlerle ilgili eğitim programı düzenlendi. Söz konusu programa ise Ankara'nın Etimesgut ilçesinde bulunan Etimesgut Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi ev sahipliği yaptı.

İNSAN HAKLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Programda konuşan TİHEK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, ATEM ile imzaladıkları protokol kapsamında, insan hakları noktasında eğitimler vermeye devam edeceklerini belirtti. Barınma hakkının insan onuruna uygun şekilde icra edilmesi gerektiğini ifade eden TİHEK Başkanı Prof. Dr. Kılıç, mülkiyet hakkının yaşam ve hürriyet hakkıyla birlikte üç temel haklardan biri olduğunu anımsattı.

ankara-etimesgutta-tihek-ve-atem-satilik-ve-kiralik-konutlardaki-fahis-fiyatlari-ele-aldi.jpg

ATEM Başkanı Hakan Akçam da insan hakları temel prensipleri arasında mülkiyet hakkının olduğunu belirtti.

RAPORLAR SUNULACAK

Mülk sahiplerinin mülklerini istedikleri gibi satabileceklerini belirten ATEM Başkanı Akçam, gayrimenkul sektöründe yaşanan eşitsizlikler, fahiş fiyat artışları ve sorunların konunun uzmanları tarafından ele alınacağını bildirdi. Uzmanların konuyla ilgili raporlar yazarak ilgili makamlara sunacaklarını ifade eden ATEM Başkanı Akçam, sorunların çözümü için devletle hareket ettiklerini belirtti. Eğitim programı kapsamında TİHEK ve diğer uzmanlarca yapılan sunumların ardından hazırlanacak rapor ilgili makamlara sunulacağının da altı çizildi.

Öte yandan fahiş şekilde artan kira fiyatlarının önüne geçmek için yüzde 25 kira artış sınırı devam ettiriliyor.

SONRAKİ HABER