Ankara başta olmak üzere 16 ilde düzenlenen DEAŞ operasyonunda 70 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 16 ilde DEAŞ Terör Örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarında 70 şüpheli şahsın gözaltına alındığını açıkladı.

Ankara başta olmak üzere 16 ilde düzenlenen DEAŞ operasyonunda 70 kişi gözaltına alındı

Terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 16 ilde eş zamanalı olarak DEAŞ Terör Örgütüne yönelik ‘Kahramanlar-40’ operasyonu düzenlendiği ve 70 şüpheli şahsın gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya operasyonu sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Yerlikayai Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı Koordinesinde başlatılan ‘Kahramanlar-40’ operasyonlarının tamamlandığını duyurdu.

Ankara başta olmak üzere 16 ilde düzenlenen DEAŞ operasyonunda 70 kişi gözaltına alındı

Tamamlanan ‘Kahramanlar-40’ operasyonlarında şimdiye kadar çok sayıda, dekont ile havale kayıtlarının tutulduğu defterler ve dijital materyallerin ele geçirildiğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, “Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı Koordinesinde, 9 Ocak günü başlayan ve bugün tamamlanan ‘Kahramanlar-40’ operasyonları kapsamında; Adana’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 7 şüpheli şahıs yakalandığını aktardı.

Ankara başta olmak üzere 16 ilde düzenlenen DEAŞ operasyonunda 70 kişi gözaltına alındı - Resim : 2

ANKARA 18 DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyetini sürdüren 18 şüpheli kişinin gözaltına alındığını ifade etti.

Ayrıca Yerlikya, Bursa'da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 6, Çorum’da 3 Denizli’de 1, Hatay’da 5, İstanbul’da 10, Kayseri’de 1, Kırıkkale’de 1, Kırşehir’de 1, Ordu’da 2, Sakarya’da 4, Uşak’ta 1, Şanlıurfa’da 1,Yalova’da 1,. Erzincan’da 5 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN TERÖRLE MÜCADELE MESAJI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları koordine eden Başsavcıları ve polisleri tebrik etti. Ayrıca Yerlikaya, terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek vurgusu ile açıklamasına son verdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER