Altında bu hafta iki gün çok kritik! Tüm yatırımcıların dikkatine iki tahmin gerçekleşti

Türkiye'de en çok tercih edilen yatırım araçlarından birisi de Altın olurken altın fiyatlarıyla ilgili her türlü tahmin, gelişme ve uyarı vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye devam ediliyor.

Altında bu hafta iki gün çok kritik! Tüm yatırımcıların dikkatine iki tahmin gerçekleşti

Altın fiyatları son dönemlerde sürekli olarak artarken özellikle de gram altın rekor seviyelere dayanmıştı. Altın fiyatları son bir kaç gündür düşüşe geçerken bu hafta iki güne dikkat çekildi. Türkiye'de en çok tercih edilen yatırım araçlarından birisi de Altın olurken altın fiyatlarıyla ilgili her türlü tahmin, gelişme ve uyarı vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye devam ediliyor.

Türkiye'de en çok tercih edilen yatırım aracı altın piyasası ile ilgili tüm dalgalanmalar yakından takip edilirken altın yatırımcıları zarara uğramamak adına gelişmeleri radarına almış durumda. Bu hafta ile ilgili dikkat çeken açıklamalar ve tahminler gelirken özellikle de iki güne dikkat çekildi.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Bu hafta Perşembe ve Cuma günleri altın piyasasında kritik günler olarak açıklanırken vatandaşlar arama motorları üzerinden ''altın fiyatları düşecek mi? Altın fiyatları ne kadar?'' şeklinde araştırmaya devam ediyor. Peki Altın fiyatları düşer mi, yükselir mi? Altın fiyatları nasıl olacak?

Altın piyasası ile ilgili iki ayrı uzman isimden farklı yorumlar gelirken altın fiyatlarının nasıl bir yol seyredeceği merak edildi. FED faiz kararının ardından altın bu haftaya yata bir seyirde başlarken haftanın özellikle de iki gününe dikkat çekildi. 3 Ağustos Perşembe günü TÜİK tarafından Temmuz 2023 enflasyon verisinin açıklanması nedeniyle İslam Memiş'ten gelen açıklamada “Enflasyon rakamının yüksek geleceğini tahmin ediyorum” dedi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Beraberinde döviz kurlarında ve altın ve gümüş fiyatlarında TL bazında yükselişler görebiliriz” ifadelerini kullandı.

ALTIN FİYATLARI DÜŞER Mİ?

Enflasyonu altın için yükseliş olarak gördüğünü belirten Adrian Day Asset Management Başkanı Adrian Day ise “Fed’in faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşıyoruz, ancak enflasyon oranı, yüksek petrol fiyatlarının ekonomiye yansıması, ulaşımı ve mağazalardaki çoğu ürünü etkilemesi nedeniyle birkaç ay içinde tersine dönüp tekrar yükselişe geçebilir. Enflasyon düşürülmeden zamlara son vermek altını ateşleyecektir” şeklinde değerlendirdi.

SONRAKİ HABER