Altında beklenen tarih açıklandı! Bu sene gram altın zirve seviyelerde kazandıracak

Gram altın hakkında merak edilenlerin artmasının ardından ünlü ekonomist tarafından bu sene hangi tarihte zirve rakamları yoklayacağı hakkında açıklama yapıldı.

Altında beklenen tarih açıklandı! Bu sene gram altın zirve seviyelerde kazandıracak

Yatırım yapmak isteyen kişiler tarafından son dönemde altında nasıl bir gidişat olacağına yönelik merak edilenler artarken, bugün Ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz tarafından önümüzdeki süreç hakkında ifadelere yer verildi. Özellikle de bu sene pek çok ekonomist tarafından da yükselmelerin yaşanabileceği yönünde bilgilendirmelerin yapıldığı öğrenilmişti. Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından 2024 yılının ikinci yarısında altında nasıl bir değişim olacağı hakkında açıklamalarda bulunuldu.

Bu çerçevede beklentinin hangi yönde seyredeceği hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

ALTINDA TARİHİ ZİRVEYİ GÖRECEĞİZ!

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği zirve tarih hakkında bilgilendirmelere yer verdi. Yapılan açıklamalarda 2024 yılının ikinci yarısında altın için beklenen zirve tarihin görüleceği belirtildi. Bu konuda yapılan açıklamalar ise şu şekildeydi;

“Beklentimiz ikinci çeyrek başı ila üçüncü çeyrek sonunda faiz indirimleri ve Merkez Bankası’nın da çok erken faiz indireceğini düşünüyorum.

Faiz indirimleri yaklaştığı için ufak ufak altında ivmelenmeler beklenirken, asıl faiz indirimleri geldiğinde de 2024’ün ikinci yarısında, hem ons altın hem de gram altında tarihi zirveleri göreceğiz.

2 bin 500’lük hareketi altın tarafında öngörüyoruz. 2024’ün ikinci yarısı altında güçlü yükselişleri göreceğimiz tarih olacak.

Orta ve uzun vadeli yatırım yapmak isteyenler kademeli alım yapabilirler. Geri çekilmeleri alım fırsatı olarak değerlendirebilirler. Ama kısa vadeli veya fiyat farkından kazanç elde etmek istiyoruz diyorsanız yükseliş trendini beklemeniz lazım”

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz'ın değerlendirmeleri olup, yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

SONRAKİ HABER