Altında alım fırsatı bekleyenler dikkat! Uzman isim 2024 yılı için beklenen rakamı duyurdu

Özellikle son dönemde altın piyasasında yükselişin görülmesinin ardından Altın ve Para Piyasası Uzmanından bu sene için nasıl bir yol izlenebileceği hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Altında alım fırsatı bekleyenler dikkat! Uzman isim 2024 yılı için beklenen rakamı duyurdu

Altın piyasasında yaşanan hareketlilik devam ederken yükselişin ne zamana kadar devam edeceği hakkında merak edilenler artmaya başladı. Özellikle düğün yapacak ya da birikim için kritik tarihleri bekleyen kişiler tarafından uzmanlardan gelen açıklamalar araştırılmaya başlandı.

Bu çerçevede 2024 yılı için altında gidişatın nasıl olacağına yönelik Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından açıklamalar yapıldı. Hem Şubat ayı için hem de 2024 yılının ilerleyen dönemlerinde nasıl bir ilerleme olacağına yönelik bilgilendirmeler yapıldı.

2024 YILI İÇİN BEKLENTİ AÇIKLANDI! İŞTE ALIM FIRSATI İÇİN BEKLENEN TARİH

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Memiş, “Piyasalar için oldukça önemli bir haftaydı. Artık yeni yılın yeni fiyatlaması başlamış oldu. Bu yükselişlerin önümüzdeki aylarda devam etmesini bekliyoruz. Özellikle Şubat ayı içerisinde 2090 lira seviyesini hedef alan bir yükseliş karşımızda var. Sonraki etapta 2150 TL seviyesi var” diyerek yakın planda nasıl bir değişim yaşanacağına ilişkin bilgilendirmeler yapıldı.

Bu sene altında yaşanması beklenen gelişimlere ilişkin ise “2500-2700 lira seviyesini bekliyoruz. Yılı da 3000 TL seviyesinden bitiren bir gram altın olacak. Bu kademeli yükselişlere baktığımız zaman bu fiyatların ucuz kaldığını önümüzdeki aylarda göreceğiz.

Buraları bir alım fırsatı olarak değerlendirmek gerekiyor. 2023’te gram altın yüzde 80’lik bir getiri ile yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı oldu. 2024’te de beklenti bu yönde” dedi ve özelliklede alım fırsatı bekleyenlerin değerlendirme yapabileceği belirtildi.

EDİTÖR NOTU =Haberde yer alan ifadeler Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'e ait olup yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

SONRAKİ HABER