Altın ve dolar birikimi olanlara Piyasa Kahini bu kez saat verdi! O tarih ve saatte piyasalar alev alacak

Piyasalar için yaptığı değerlendirmelerle adından söz ettiren İslam Memiş'ten kritik bir uyarı geldi. Yatırımcı ve yatırımcı adaylarına önemli bir değerlendirme yapan Memiş, bu kez tarih ve saat vererek piyasa takipçilerini uyardı.

Altın ve dolar birikimi olanlara Piyasa Kahini bu kez saat verdi! O tarih ve saatte piyasalar alev alacak

Altın ve dolar birikimi olanlara Piyasa Kahini bu kez saat verdi! O tarih ve saatte piyasalar alev alacak - Türkiye'de döviz ve altın piyasası yükseliş grafiği çizmeye devam ediyor. Piyasalarda rekorlar kaydedilirken yatırımcılar ve yatırım planı olanlar yatırımlarını ne yönde yapmaları gerektiğine ilişkin pek çok soruya yanıt arıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ilerleyen günler için öngörülerini paylaşmaya devam ederken bu kez saat vererek takipçilerini şaşırttı.

Finans Analisti olarak da tanınan İslam Memiş, bu kez ezber bozdu. Altın ve para piyasaları uzmanı Memiş, kritik tarihi vererek piyasadaki hareketliliğe karşı yatırımcıları uyarırken bu hafta yatırım araçlarında beklediği bant aralıklarını da açıkladı.

Piyasa takipçileri buradaTIKLA TAKİP ET

İSLAM MEMİŞ O VERİYE DİKKATİ ÇEKTİ

Altın Ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, perşembe günü açıklanacak olan kritik veri öncesi piyasalardaki hareketliliğe karşı yatırımcıları uyardı. 10 Ağustos Perşembe 2023 tarihi ile açıklanacak olan Amerika Merkez Bankası (FED) faiz kararı ile piyasaların alev alacağını kaydetti. 10 Ağustos Perşembe gününe işaret eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, "Para piyasalarında hareketlilik yaşanabilir" diyerek bir köşe yazısı kaleme aldı."Bu hafta para piyasalarında hareketlilik yaşanabilir. Özellikle perşembe gününe dikkat!'' başlığına yer veren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, bu söylemindeki gerekçeyi ise ''ABD enflasyon verisi perşembe günü saat 15.30’da açıklanacak'' sözlerine dayandırdı.

ekran-goruntusu-2023-08-07-120351.png

''Bir önceki veri yüzde 3’tü. Temmuz ayı ise yüzde 3,3 olarak açıklanabilir. Yüksek gelen enflasyon verisi tüm ülkelerde “Enflasyon geri döndü” yorumlarını beraberinde getirebilir.'' diyen Memiş, ''Bizim için sürpriz değil.

dolar.jpg

Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun tekrar geri geleceğini, 2024’ün ortalarına kadar yüksek seyredeceğini, FED’in tekrar faiz indirimlerine başlayacağını birçok kez belirtmiştim.'' dedi. Memiş, yatırımcıların bu hafta hangi bant aralıklarını takip etmeleri gerektiğini de kaydetti.

İSLAM MEMİŞ'TEN PİYASA TAKİPÇİLERİNE NET ANALİZ

''Dolar yükseldikçe borsa da gidecek diye bakmak gerek. 7 bin 250-7 bin 550 puan aralığını takip edeceğim." diyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, piyasa tahminlerini de şöyle sıraladı;

''DOLAR/TL: Resmi kur 26,91, serbest piyasa 26,98 lira. Yön yukar. Dolar ile ticaret yapanlar veya dolara ihtiyacı olanlar, 27 liranın altını iyimser olarak görebilir.

ekran-goruntusu-2023-08-07-120434.png

EUR/USD PARİTESİ: Bant aralığı 1,0850-1,1020. Bu bant aralıklarında yatay seyredebilir. 1,10 seviyesinden kısa vade alım için uzak dururum. 1,12-1,1350 ve 1,15 bandına kadar yükseliş beklentim devam ediyor.

ONS ALTIN (XAU/USD): Bu hafta bin 930-bin 958 dolar aralığını takip edeceğim. FED üyelerinin şahin mesajları ve enflasyon verisi baskılanmanın devam edeceğini gösteriyor. Bin 930 ve altındaki rakamlar Eylül-Ekim hedefli 2 bin dolar üzeri için alım fırsatı sunduğunu düşünüyorum.''

İslam Memiş, sözlerinin bir yatırım tavsiyesi olmadığını belirtti.

NOT: Bu yazıda herhangi bir yatırım tavsiyesi bulunmamaktadır. Yalnızca uzman görüşüne yer verilmiştir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER