Altın uzmanı İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına Kasım ayı uyarısı!

Altına yatırım yapan kişiler tarafından bu ay nasıl bir gelişme yaşanacağının merak edilmesinin ardından İslam Memiş, önemli açıklamalarda bulundu.

Altın uzmanı İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına Kasım ayı uyarısı!

Son dönemde altın fiyatlarında yaşanan hareketliliğin ardından yatırımcılar tarafından sürecin nasıl ilerleyeceği konusunda merak edilenler artmıştı. Ellerindeki birikimi altına yatıran vatandaşlar her ay olduğu gibi Kasım ayında bizleri nelerin beklediğini merak etmeye başladı.

Özellikle de dünya piyasalarını etkileyen İsrail ile Filistin arasında yaşanan gerilimin ardından piyasaların nasıl etkilenebileceği konusunda açıklama yapan Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, Kasım ayı için kritik uyarılar yaptı.

KAHRAMAN OLMAYA GEREK YOK!

Yatırım yapacak olan kişilerin panik yapmadan dikkatli hareket etmesi gerektiğinden bahseden Memiş, "Borsa İstanbul 7611 puanda. Yüzde 0.63'lük değer kaybı var. Ekim ayındaki beklentimiz gerçekleşti borsada. 7500 puan altına sarkmadan kademeli alım yapmayacaktık. Yüzde 50 alım için tekrar 7500 altı rakamları bekliyorum. Yüzde 25, yüzde 25 alıyorum.

En az 3 hisse senedine risklerimi bölerek alıyorum. Daha önceki videolarımda ve ekimdeki yol haritamızda bir değişiklik yok. 7290, 7150 hatta 7000 puan altına sarkma olasılığı bile var. Kenarda izliyorum.

Kasım ayı para kazanılacak bir ay değil. Vurdum, aldım. Yatırım yaptım kazandım, hayalcilikten başka bir şey değil. Şu anki devir para kazanma değil, aldım, kenarda dursun devri. En az 6 ay bekleyeyim devri. Şu anda varlığı koruma devri. Varlığını koruyorsun, kaybetmiyorsun. Şu anda devir para kazanma devri değil. Kahraman olmaya gerek yok" dedi.

KASIM AYI KAZANDIRMAYACAK!

Özellikle de bu ay çok dikkatli olunması gerektiğini ifade ederek"Altın ucuz değil, altın bedava. Ekim ayında söylemlerim bu yöndeydi" diyen İslam Memiş, "Hatta paranız varsa, üstüne koy demiştim. Gram altın 1678 liraydı, bugün 1845 lira. Altın alanlar çok güzel hareket yaptı ama dinlemeyenler zarar etti

Kasım ayında borsa tarafına bakalım. Kasım ayı o kadar dalgalı piyasalar olacak ki, 6900'ü bile görebilir. 8000 puanı kırınca çok iddialı konuşacaksın ama bir gün sonra soluğu 7000 puanda alacaksın. Geniş bant aralığında dalgalanan kasım piyasası senin tüm varlıklarını bir anda bitirebilir. Bu şekilde işlem yapmak resmen kumar bağımlılığıdır. Kasım ayı para kaybetme ayı" şeklinde konuştu.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Piyasa Uzmanı İslam Memiş'in değerlendirmeleri olup yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

SONRAKİ HABER