Altın fiyatları yeni rekor kırdı: 1 gram altının fiyatı 2.900 TL'ye koşuyor

Altın fiyatlarında başlayan yükseliş rekor serisine dönüşürken gram altının fiyatı yeni tarihi rekorunu kırarken gözler yıl sonu hedefine çevrildi. Gram altının fiyatı 2 bin 900 liraya dayandı.

Altın fiyatları yeni rekor kırdı: 1 gram altının fiyatı 2.900 TL'ye koşuyor

Uluslararası piyasada yaşanan ekonomik dalgalanmalar yatırım araçlarını da etkilerken altın fiyatları için yeni rekor serisi tetiklenmişti. Altın fiyatlarında yaşanan yükseliş yatırımcısını sevindirirken altın borcu olanlar ve düğün planı yapanları ise tedirgin etmişti. Gram altının fiyatı yeni rekorunu kırarken gram altının fiyatı 2 bin 900 liraya dayandı.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE, ALTININ FİYATI NEDEN YÜKSELİYOR?

ABD Merkez Bankası FED tarafından faiz indirimine başlanması ile beraber dolardan çıkan nakit para beklendiği üzere altına akmaya başladı. Altına olan talebin artmaya başlamasıyla beraber altın fiyatları da yükselişe geçerken gram altının fiyatı yeni rekorunu kırarken sonrasında yoğun satış baskısı ile karşı karşıya kaldı.

Altın fiyatları yeni rekor kırdı: 1 gram altının fiyatı 2.900 TL'ye koşuyor

Gram altının fiyatı 2 bin 886 TL'ye yükselirken çeyrek altının fiyatı ise yoğun satış baskısına yenilerek 4 bin 841 liraya geriledi. Gram altının fiyatı 2 bin 900 TL sınırını kırmak için yukarı yönlü ataklarına devam ederken ekonomistlerin yıl sonu tahmini olan 3 bin lira sınırı için 2 aylık süreç ilerlemeye devam ediyor.

Dolar kuru ise güne yaşadığı kayıpları telafi ederek 34,1480 TL seviyesinden başladı. Euro kuru ise 38,0984 TL seviyesine ulaştı. Gözler açıklanacak olan ekonomik veriler ve jeopolitik rsiklerde olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER