Altın fiyatları haftanın son işlem gününde de yükselmeye devam ediyor!

Yatırımcılar ve yatırım tercihini altından yana kullanmak isteyenler anbean altın fiyatlarını takip ediyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde peş peşe rekor kıran altın fiyatları haftanın son işlem gününde de yükselmeye devam ediyor.

Altın fiyatları haftanın son işlem gününde de yükselmeye devam ediyor!

Altın fiyatlarına ilişkin Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz tarafından açıklama geldi. Altın fiyatlarının neden yükseldiği de son zamanlarda en sık merak edilen konular arasında. Öncelikle geçtiğimiz haftalarda FED faiz kararı 4,5 yıl aradan sonra indirim olarak açıklanmıştı. Bu durum altın fiyatlarını direkt olarak etkiledi.

Diğer yandan Orta Doğu’daki savaş gerilimi ve iki ülke arasındaki anlaşmazlık hali dünya genelinde vatandaşların altına yönelmesine neden oluyor. Altın fiyatlarında talep artınca otomatik olarak da fiyatlar yükselmeye başlıyor.

Altının ons fiyatı 2 bin 661 dolar seviyesindeyken şu anda 2 bin 671 dolar seviyesinde işlem görüyor.

GRAM ALTIN KAÇ TL OLDU?

Yatırımcıların ve düğün yapacakların artık en çok tercih ettiği altın türleri arasında olan gram altın 3 bin TL seviyesine yaklaştı. Şu anda 2 bin 953 TL seviyesinden işlem gören gram altını 4 bin 695 TL’den çeyrek altın takip ediyor.

Eryılmaz ise altın fiyatlarının yükselmesine ilişkin yaptığı açıklamasında küresel gelişmelere değinerek özellikle İsrail ve Lübnan arasındaki gerginliğin yanı sıra İsrail’in Lübnan’a saldırısını değerlendirerek, altın fiyatlarındaki yükselişinin desteklendiğini söyledi.

"GRAM ALTIN 3 BİN 200 TL'Yİ GEÇEBİLİR"

Uzman isim, diğer yandan yaptığı açıklamasında gram altının 3 bin 200 TL seviyesine çıkabileceğini belirtti. Yükselişin devam edeceğini tahmin ettiğini ifade eden Eryılmaz, “Ben altındaki yükselişin devam edeceğini düşünüyorum. Ons altında 2 bin 700 doları bekliyorum ve buranın üstünü göreceğiz. Gram altında ise 3 bin 200 TL'yi bekliyorum. Yıl sonu için altın fiyatlarını revize ettim" dedi.

Gram altın 2 bin 953 TL seviyesinden işlem görüyor. Fiyatlar gün içerisinde değişiklik gösterebilir.

NOT: Haberimiz yatırım tavsiyesi içermemektedir. Uzman isimlerin açıklamaları ve piyasadaki rakamlar baz alınarak hazırlanmıştır.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER