Altın, döviz, kripto para alanlar radara girdi! Yakın markaja alındınız kredi kartınız da varsa yandınız!

Elinde TL bulundurmak istemeyen ve yatırım yapmak isteyenler çeşitli yatırım araçlarına paralarını yatırmaya devam ediyor. Altın, döviz ve kripto para yatırımını tercih edenler için bu kez flaş bir karar açıklandı. Özellikle kredi kartı harcaması ile altın, döviz ve kripto para alanların BDDK'nın radarına girdiği açıklandı.

Altın, döviz, kripto para alanlar radara girdi! Yakın markaja alındınız kredi kartınız da varsa yandınız!

Türkiye'de enflasyonla mücadelenin devam ettiği dönemde para piyasalarındaki yükselişler de devam ediyor. Para piyasalarındaki yükselişler vatandaşların gündeminde yer alırken elindeki parayı da bir yatırım aracına yatırarak değerlendirmek isteyenler, altın, döviz, kripto para satın almaya da borsa yatırımlarına devam ediyor.

Elinde TL bulunmayanlar ise yatırım yapabilmek adına kredi kartı ile altın, döviz ve kripto para almayı tercih ederken kredi kartı ile bu yatırım araçlarını alanlar için açıklama geldi. Kredi kartı harcamalarındaki artış sürüyor. Bankalardan kredi kartı müşterilerine önemli bir uyarı yazısı giderken kredi kartıyla döviz, altın, kripto varlık alımı yapılması, vadesi gelmemiş kredilerin kapatılması, “makul gerekçesi olmayan transferler” gerçekleştirilmesi nedeniyle, müşterilerine yolladığı ekstrelerde kartların kullanıma kapatılabileceği uyarısını yapıldı.

BDDK RADARINA ALDI: KREDİ KARTLARINIZ KAPATILABİLİR

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verileri ile bireysel kredi kartı hacmi, 1 trilyon 172 milyar liraya ulaştı. Geçen yıl aynı dönemde bu tutar 459 milyar lira seviyesinde iken bireysel kredi kartı hacminde bir yıllık artış, yüzde 155 oldu. 2024 - 2026 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program’da da kredi kartı kullanımlarının, parasal istikrarı etkilemeyecek ve tüketim talebini dengeleyecek şekilde uluslararası standartlarda yeniden düzenleneceği vurgulanırken bankalardan flaş bir uyarı geldi.

Altın, döviz, kripto para alanlar radara girdi! Yakın markaja alındınız kredi kartınız da varsa yandınız!

Kredi kartlarıyla ilgili son düzenleme, harcama alanları ile ilgili olurken bankalar, kredi kartlarının temel ihtiyaçlar yerine farklı amaçlarla kullanımının önüne de geçilmesi amacıyla yeni uygulama başlattı. Bazı bankalar, müşterilerine gönderdikleri kart ekstrelerinde, “Kredi kartınızla döviz/altın/kripto varlık alımları, vadesi gelmemiş kredilerin kapatılması, makul gerekçesi olmayan transferler, nakit çekme limitini aşma için işlemler ile sistem dışına para çıkarılmasına yönelik işlemler nedeniyle kartınız kapatılabilir” uyarısında bulundu.

Altın, döviz, kripto para alanlar radara girdi! Yakın markaja alındınız kredi kartınız da varsa yandınız! - Resim : 2

Bankacılık kaynakları, kredi kartı faiz oranlarında düzenleme, taksit sınırlaması ya da kişinin kredi kartıyla harcayabileceği tutarlara sınırlama getirilebileceği öngörülürken kredi kartı kullanımının azaltılması da hedefleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER