Altın borcu olan kara kara düşünmeye başladı! Piyasa Kahini gram altının 2500 TL olacağı tarihi verdi

Ülkemizde altın piyasası yakından takip ediliyor. Özellikle düğünü, borcu ve yatırımı olanlar tarafından sıkı sıkıya takip edilen altın piyasasının yükselişi devam ediyor. Piyasa Kahini olarak bilinen İslam Memiş, gram altının yükselişi için tarih verdi.

Altın borcu olan kara kara düşünmeye başladı! Piyasa Kahini gram altının 2500 TL olacağı tarihi verdi

Altın borcu olan kara kara düşünmeye başladı! Piyasa Kahini gram altının 2500 TL olacağı tarihi verdi - Türkiye, altın yatırımına olan ilgisi ile biliniyor. Altın fiyatları vatandaşların gündeminde yer alırken yükseliş grafiğinin ne kadar süreceği ve düşüş grafiğinin de ne zaman çizileceği merak ediliyor. Geçtiğimiz aylarda tarihi rekorunu kıran gram altının nasıl seyir izleyeceği de sorgulanıyor. Bu noktada uzman isimlerin tahminleri takip ediliyor.

Piyasa Kahini olarak bilinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altınla ilgili değerlendirmelerini sosyal medya hesapları, YouTube kanalı ve köşe yazılarında vatandaşlarla paylaşıyor. Son dönemde basında sıklıkla yer alan gram altının 2 bin 500 lira olacağı iddiasına yönelik konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, ''Gram altın ne zaman 2500 TL olacak?'' sorusuna yanıt verdi. Uzman isim Memiş, yatırımcısı ile altın borcu olanları uyardı.

''HAZIRLIKLARI YAPIN''

"Hazırlıklarınızı yapın!" diyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, enstrümanlarda yaşanan geri çekilmeyi yorumlayarak ekim ayına dikkatleri çekerken gram altında ilk kez "2500 olacak" dedi ve tarih verdi. Değerlendirmelerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş, "Nakit param var neyi tercih etmeliyim?" başlıklı Youtube videosunda altın piyasalarını ayrıntılı olarak derledi. "Borsada satışlar var, dolar kuru yükseliyor. Euro, altın ve gümüş geriliyor. Bir pozisyon değişikliği var, piyasalarda bir karışıklık var, yatırımcı da karar veremiyor. Satışların devam etmesini bekliyorum. Borsa tarafında kar satışlarının devam edeceğini öngörüyorum.'' dedi.

ekran-goruntusu-2023-08-18-100825.png

"EKİM AYINDA DOLAR KARŞISINDAKİ VARLIKLARDA TEKRAR BİR RALLİ BAŞLAYACAK"

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, YouTube kanalı üzerinden yayımladığı videoda ''Altın, gümüş, mesela euro, sterlin bu tarafta dolar endeksi yükseldiği için karşısındaki bütün varlıklarda da geri çekilme mümkün. Ons tarafta 1900 altına sarkmalar var, ons gümüşte geri çekilme var.'' dedi. Ekim ayını telaffuz etmesi ile ilgili konuşan uzman isim, ''Ekim ayında dolar karşısındaki varlıklarda tekrar bir ralli başlayacak. Bu rallilerin hazırlığını bugünden yapmak lazım. Parite işlemi yapacaklar, elinde dolar bulunduranlara fırsat sunacak. Altının dolar karşısında çok uygun olduğunu ifade eden Memiş, ''Ons altında 1890 dolar destek seviyesini takip ediyoruz.

ekran-goruntusu-2023-08-18-100804.png

Tekrar yukarı yönlü ataklar bekliyorum. Yukarıda 1930 ve 1960 dolar seviyesi var. Ons altında yaşanan düşüş de elinde dolar olanlar için fırsat aslında. Altına geçiş yapacaksınız mesela. Dolarla karşılığı oldukça uygun. Bu külçe altınların da işçilikleri var, bunun göz önünde bulundurun. Daha alt miktarda alacak olanların astar altın tercih etmesi gerekiyor. İşçiliksiz çünkü.'' değerlendirmesinde bulundu.

ekran-goruntusu-2023-08-18-100815.png

''HAZIRLIKLARIN BUGÜNDEN YAPILMASI LAZIM''

İnternet - TV fiyatları, banka kurları ve fiziki altınlardaki makas aralığının da değiştiğini ifade eden Memiş, bu aralığın genelde 50 lirayı geçmediğini bildirdi. ''Yıl sonuna doğru 1800'lü rakamları, ekim ayına doğru konuşacağız. Bu düşüşler neyi ifade ediyor? Elinde altın vardır, evet şimdi alabilirsin. 2000-2500 lira gram altında görünce 2024'te buraların daha ucuz olduğunu anlayacaksın. Hazırlıkların bugünden yapılması lazım.Altın alma zorunluluğunuz varsa, borcunuz varsa, önümüzdeki yıl gram altında 2500 TL olarak kafanıza yazın. Altın borçlanmanızı tavsiye etmiyorum.

ekran-goruntusu-2023-08-18-100809.png

Altın borçlanmada da elden alıp verme durumu varsa mutlaka kağıt üzerinde sözleşme yapın ya da bankadan alışveriş yapın, adını koyun. Gereksiz tartışmalar çıkıyor.Bugün bana 100 gram altın verdin, seneye sana 100 gram altın vereceğim diyeceksin.'' ifadeleri ile değerlendirmesini sonlandırdı. Gram altının yükselişi için 2024 yılını işaret eden Memiş, altın borcu yapılmaması gerektiğini belirterek yatırımcının da dikkatini çekti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER