Altın alacaklar dikkat! Kuyumcularda yeni dönem artık aradaki fark kalkıyor

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) televizyondaki altın fiyatları ile fiziki altın fiyatlarının farklı olmasından kaynaklı sorunları ortadan kaldırmak için "İKO Fiyat" mobil uygulamasını geliştirerek hizmete sundu.

Altın alacaklar dikkat! Kuyumcularda yeni dönem artık aradaki fark kalkıyor

Altın dünyadaki en kıymetli madenlerden biri. Bütün ülkelerde yatırım amaçlı çok rağbet gören altın farklı bir çok alandada kullanılıyor. Son günlerde gelen fiyat farkı şikayetlerinden sonra İstanbul Kuyumcular Odası harekete geçti. Kuyumcular ile tüketiciler arasındaki bu tartışmalara son vermek adına İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) tarafından piyasa fiyatlarının takip edilebilmesi için mobil bir uygulama geliştirildi.

ceyrek-altin-bqxu-cover.jpg

FİYAT FARKI TARTIŞMASI ARTIK SON BULACAK

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, altın fiyatlarının sürekli olarak değiştiğini belirtti.

Bu değişimlere göre kuyumcu mağazalarında altın takı veya mücevher alım-satım işlemlerinin gerçekleştirildiğini ifade etti. Atayık, kuyumcuların kendi maliyetlerine göre hesap yaparak ürün sattığını ve fiyatı belirleme özgürlüğüne sahip olduğunu vurguladı.

Tek bir fiyat uygulamasının doğaya aykırı olduğunu, serbest piyasa koşullarının geçerli olduğunu ve fiyat listelerinin bölge ve işletmelere göre farklılık gösterebileceğini ekledi.

screenshot-26.jpg

TELEVİZYONDAKİ ALTIN FİYATLARI BİLGİ KİRLİLİĞİ OLUŞTURUYOR

Televizyondaki fiyatların çoğunun yanlış olduğuna dikkat çeken Atayık, toptan altın fiyatlarının perakende fiyatı olarak sunulmasının soruna kaynaklık ettiğini ifade etti. Bu durumun tüketiciyi yanıltıcı olduğunu ve çözülmesi gerektiğini belirtti.

screenshot-25.jpg

Son zamanlarda vatandaşlar televizyondan aldığı fiyatlarla a gelip ısrar etmeleri sonucu oluşan olumsuz durumları çözmek için yetkililerden, "İKO Fiyat" uygulamasının serbest piyasa koşullarına uygun bilgi amaçlı olan fiyatları ekranlara getirilmesini talep ediyoruz şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kuyumcular artık bu uygulamayla altın fiyatı karmaşasının son bulacağı öne sürülüyor. Yapılan uygulamayla ekranlardaki ile kuyumcu mağazalarındaki fiziki altın fiyatları görülebilecek.

SONRAKİ HABER