Alkollü içeceklere zam mı geldi, güncel fiyatlar ne kadar?

2024 yılına girmemizle beraber kalem kalem zamlar kamuoyunun bilgisine sunuldu. Alkollü içeceklere gelen zamlarla ilgili bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar da güncel fiyatları araştırmaya başladı.

Alkollü içeceklere zam mı geldi, güncel fiyatlar ne kadar?

2024 yılında pek çok kalemde zam haberi alındı. Zam haberlerinin birbiri ardına geldiği dönemde en çok araştırılan konulardan biri de alkol zammı oldu. Alkol zammı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler ise ‘’Alkollü içecek fiyatlarına zam mı geldi?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

Alkollü içeceklere zam gelip gelmediğini öğrenmek isteyenler arama motorları üzerinden merak ettikleri sorulara yanıt ararken yeni yılla birlikte tütün ürünlerinin ardından alkollü içecek türlerine de zam geldiği öğrenildi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, bir gruba ait alkollü içeceğe yüzde 35 oranında zam geldiğini duyurdu.

BİRA ZAMMI DUYURULDU

İçki, sigara ve akaryakıtta uygulanacak Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı, yeni yılla birlikte belli olmuştu. ÖTV artışının ardından sigara ve içkiye zam gelmeye devam ederken Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, bir gruba ait biralara yüzde 35 oranında zam geldiğini bildirdi.

Alkollü içeceklere zam mı geldi, güncel fiyatlar ne kadar?

TBYD Başkanı Dündar’ın sosyal medya hesabı Twitter (X) üzerinden paylaştığı listeye göre 45 liradan satılan 50’lik biraların yeni fiyatı 60 lira oldu. Aynı gruba ait en pahalı bira 95 liradan satılmaya başlarken, en ucuz bira ise 48 lira oldu. Bu çerçevede alkollü içecek zammı biralara da yansımış oldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER