Akaryakıttan alınan Özel Tüketim Vergisi'ne geriye dönük zam uygulanacak

Torba teklifi yasası Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Peki ama torba teklifinde hangi kararlar yer alıyor?

Akaryakıttan alınan Özel Tüketim Vergisi'ne geriye dönük zam uygulanacak

Torba teklifi yasası Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu.

Bunun ile birlikte memur maaşlarına yapılacak olan artışa ek olarak bazı düzenlemeler Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan torba yasa teklifinde yer alıyor.

Ayrıca işverene asgari ücret desteğinin 400 liradan 500 liraya çıkarılacağına yönelik kanun da yine Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan torba yasa teklifinde bulunuyor.

Pandemi dönemindeki para cezalarının iadesinin öngörüldüğü düzenleme dışında tüm araçlar için bir sefereye mahsus ek MTV de torba yasa teklifinde yer alıyor.

AKARYAKITA ÖTV ZAMMI

Yukarıda belirtilen maddeler dışında akaryakıttan alınan Özel Tüketim Vergisi'ni geriye dönük zam uygulanacağına dair karar Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan torba yasa teklifinde bulunuyor.

ÖTV Ocak ile Temmuz dönemine ait 6 aylık enflasyon kadar artacak. Bunun ile birlikte 2023 yılı için belirlenen genel kurumlar vergisi oranı % 20'den % 25'e yükseltilirken bu oran bankalar ve finansal kiralamalar başta olmak üzere faktöring, elektronik ödeme şirketleri, sermaye piyasası kurumları ve sigorta şirketleri için % 30 oranında olacak. Teklif ile deprem bölgesindeki çalışmalara finansman sağlanacağı için Cumhurbaşkanına verilen borç kullanım yetkisi de artırılacak.

SONRAKİ HABER