Akaryakıtta ÖTV zammı cep yakıyor! Toplu ulaşıma da zam gelmesi kaçınılmaz!

Akaryakıta gelen ÖTV zammı kararının Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle toplu ulaşımda zam yapılıp yapılmayacağı da merak konusu oldu.

Akaryakıtta ÖTV zammı cep yakıyor! Toplu ulaşıma da zam gelmesi kaçınılmaz!

Akaryakıtta ÖTV zammı cep yakıyor! Toplu ulaşıma da zam gelmesi kaçınılmaz!- Son günlerde kalem kalem gelen zamlar vatandaşların cebini yakmaya devam ederken son olarak akaryakıta gelen ÖTV zammı ise adeta araç sahipleri ve şoförleri zor duruma sokacak nitelikte.

Bugün itibarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren akaryakıttaki ÖTV miktarının artırılması sonrası petrol istasyonlarındaki akaryakıt fiyatları 2 katına çıktı.

2016 yılından sonra artırılan ÖTV zammı kararı sonrası 95 oktan kurşunsuz benzinde litre başına 2.5265 lira olan ÖTV miktarı 7.5265 liraya, 98 oktan kurşunsuz benzinde litre başına 2.6485 lira olan ÖTV miktarı 7.8899 liraya yükseldi.

Motorinde ise litre başına ÖTV miktarı 2.0559 liradan 7.0559 liraya, LPG’de 1.7780 liradan 5.7780 liraya yükseldi. Böylelikle motorinin litresi ise yine istasyonlarda 26.25 liradan 32.60 liraya çıktı.

Bu gelişmeyle benzin fiyatlarında son 2 ayda yaklaşık yüzde 72’lik artış yaşanırken motorinde son 2 ayda yaşanan artış ise yüzde 69’u gördü.

Hal böyle olunca bu gelişmeden doğrudan etkilenen araç sahibi, otobüsçü, taksici, dolmuşçuya kadar ulaşım hizmeti veren şoförler de vatandaşlarla beraber bu süreci nasıl idare edeceklerini düşünüyor.

ÖTV zammı kararının Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle sosyal medya platformu Twitter'da da 'Kontak kapat' etiketi kısa süre içerisinde Trend Topic (TT) oldu.

whatsapp-image-2023-07-16-at-14-05-52.jpeg

#KontakKapat etiketi kısa süre içerisinde Twitter gündeminin konuşulan konuları arasında ilk sırada yerini alırken araç sahipleri de etiketin altında şikayetini paylaştı.

Bu gelişmeyle Ankara Özel Halk Otobüsçüler Esnaf Odası da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu. Yapılan açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, en önemli giderimiz motorine bir zam daha geldi. Ücretsiz taşıma, salgın ve zamlar nedeniyle zor durumda olan esnaflarımız açısından toplu taşıma sürdürülemez hale gelmiştir. İnsanların bunca yıllık emeği, geçim kaynağı yok olmaktadır. Acil tedbir alınmalıdır." ifadeleri kullanıldı.

Günlük kazançlarını artan maliyetler ile doğru orantılı olarak güncelleyen şoförlerin de talebiyle ilerleyen günlerde toplu ulaşıma da zam gelmesi kaçınılmaz.

Akaryakıt zammı sonrası araç yerine toplu ulaşım kullanan vatandaşların da bu durum ceplerine yansıyacak gibi.

Ankara'da konuyla ilgili EGO Genel Müdürlüğü, Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB), Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası ve Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası'ndan ulaşıma zam yapıldığına dair henüz bir açıklama gelmedi.

Bu nedenle vatandaşlar eski ücretlendirmeler ile toplu taşıma araçlarını kullanmaya devam ederken Ankara'da EGO Genel Müdürlüğü veya diğer toplu ulaşım vasıtalarına zam gelmesi halinde Haberankara.com üzerinden paylaşılacaktır.

SONRAKİ HABER