Akaryakıta zam aracınızdan hızlı geliyor! Önümüzdeki günlerde bir zam daha bekleniyor

OPEC+ ülkelerinin üretim kesintisiyle 86 dolara çıkan brent petrolün varil fiyatı son 4 ayın zirvesinde yer alırken dolar kurunun yükselişi ile birlikte zamlar gelmeye devam ediyor.

Akaryakıta zam aracınızdan hızlı geliyor! Önümüzdeki günlerde bir zam daha bekleniyor

Türkiye'de son dönemlerde özellikle de peş peşe zam gelen sektörlerden birisi de akaryakıt sektörü olurken gelen zamların ardından 36 lirayı aşan benzin ve motorine yeni zamların yolda olduğu açıklandı.

OPEC+ ülkelerinin üretim kesintisiyle 86 dolara çıkan brent petrolün varil fiyatı son 4 ayın zirvesinde yer alırken dolar kurunun yükselişi ile birlikte zamlar gelmeye devam ediyor. Yaşanan tüm bu gelişmelerin önümüzdeki günlerde akaryakıta yeniden zam gelmesine neden olabileceği belirtildi.

yeni-proje-8-12-690x450-1.jpg

AKARYAKITA NE ZAMAN ZAM GELECEK?

Verginin artması, dolar kurundaki hızlı yükseliş derken bu durum hem etiketlere hem de pompalara yansımış durumda. Art arda gelen zam sonrası hem benzin hem de motorinin fiyatı 36 lirayı aştı. OPEC+ ülkelerinin kesintiye gitmesiyle petrol fiyatları son 4 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Araç sahibi milyonlarca vatandaş peş peşe gelen akaryakıt zamlarının ardından araç kullanımlarını en aza indirirken gelen zamlar dolayısı ile trafiğe da yansıdı. Gelen zamların ardından bir yenisinin daha gelmesinin beklendiği açıklanırken detaylar merak konusu oldu.

AKARYAKITA NE KADAR ZAM GELECEK?

Brent ham petrol vadeli işlemleri Asya seansında 25 sent artışla varil başına 86,49 dolara yükselirken, ABD Batı Teksas (WTI) tipi ham petrol %0,3 artışla varil başına 83,05 dolar oldu. Akaryakıt fiyatları döviz kuru ve uluslararası petrol fiyatlarındaki değişimlere göre belirlenen akaryakıt fiyatlarına önümüzdeki günlerde bir zammın daha gelebileceği ifade edildi. Petrol ve döviz kurunda herhangi bir değişiklik olmazsa akaryakıta önümüzdeki günlerde yeni zamlar gelebileceği belirtildi.

SONRAKİ HABER