Akaryakıt zammının sonu gelmiyor! Benzin ve motorine dudak uçuklatan zam yolda

Ülkemizde akaryakıt fiyatları artmaya devam ediyor. Akaryakıt fiyatlarının artması ve art arda yeni zamların duyurulması ile birlikte canı sıkılan araç sürücülerine kötü haber geldi.

Akaryakıt zammının sonu gelmiyor! Benzin ve motorine dudak uçuklatan zam yolda

Akaryakıt zammının sonu gelmiyor! Benzin ve motorine dudak uçuklatan zam yolda - Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararla vergi ve harçlarda artışa gidildi. Katma Değer Vergisi'ne (KDV) gelen zam akaryakıt fiyatlarında da artışa neden olurken akaryakıttan alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) de zamlandı. Kur farkından kaynaklı olarak akaryakıta zam gelmeye devam ederken son dakika zammı gündem oldu.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte benzin ve motorin fiyatları yakından takip edilirken 11 Ağustos 2023 Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere motorine 1,80 TL zam geldi. Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

BENZİN'E 8 TL MOTORİN'E 12 TL ZAM

15 Ağustos Salı günü motorinin litre fiyatı ortalama 38.34 liradan, benzinin litresi ise ortalama 36.16 liradan satılırken benzin fiyatlarına 15 Ağustos Salı gününden itibaren geçerli olacak şekilde 1,30 - 1,55 TL arasında zam beklendiği bildirildi. Benzin ve motorin litre fiyatına yeni zamların yapılacağını belirten Ekonomist Prof. Dr. Necmettin Batırel, “Motorin ve benzin Avrupa’daki ortalama fiyat olan 1,5 euroya çıkacak. Bu fiyat artışı da kademe kademe gerçekleştiriliyor. Hükümet akaryakıttaki sübvansiyonu tamamen kaldırdı. Benzinin ve motorinin litre fiyatı 44 TL olacak. Bu da kademeli olarak yapılacak.” dedi. Batırel'in açıklamalarının ardından sektör kaynakları ise benzine 8 TL motorine 12 TL zam beklendiğini kaydetti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER