Akaryakıt fiyatlarına zam mı geliyor? 7 Ocak 2024 Ankara benzin, motorin, LPG fiyatı ne kadar?

Yeni yıla girilmesi ile birlikte peş peşe duyurulan akaryakıt zam haberlerinin ardından yeni bir zammın gelip gelmeyeceği vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

Akaryakıt fiyatlarına zam mı geliyor? 7 Ocak 2024 Ankara benzin, motorin, LPG fiyatı ne kadar?

Geçtiğimiz sene ekonomide yaşanan dalgalanmalar ve brent petrol fiyatları nedeni ile akaryakıt fiyatlarına sık sık zam gelmişti. Bu zamların ardından yeni yılda da akaryakıt fiyatlarına büyük zamların gelebileceği gündemdeydi. Durum bu şekilde iken 4 Ocak tarihinde 81 il genelinde benzin ve motorine zam uygulandı.

Bugün de gelen yeni bir açıklama ile birlikte benzin ve motorin fiyatlarına yeniden zam uygulanabileceği ifade edildi. Bunun üzerine araç sahipleri tarafından gelmesi beklenen bu yeni zammın ne kadar olduğu ve ne zaman uygulanacağı hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı.

AKARYAKITA YENİ BİR ZAM MI GELİYOR?

2024 yılına girilmesi ile birlikte ÖTV'de yapılan düzenleme sonrası hem benzin hem motorin hem de LPG fiyatlarında büyük artış gerçekleşmişti. Bu zam sonucunda ise Benzin litre fiyatı 2 lira 31 kuruş, motorin litre fiyatı 2 lira 15 kuruş ve LPG litre fiyatı da 1 lira arttı.

Bunun ardından Brent petrol 80 dolara dayanırken, dolar kurundaki artış nedeni ile akaryakıt fiyatlarına yeniden bir zam uygulanabileceği hakkında söylentiler gündeme gelmeye başladı. Fakat resmi kaynaklardan konu hakkında henüz bir açıklama gelmedi. Bu nedenle zammın miktarı ve ne zaman gelebileceği hakkında bir bilgi bulunmuyor.

7 OCAK 2024 ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR?

Zam gelip gelmeyeceği yönünde araştırmalar devam ederken Ankaralı vatandaşlar tarafından güncel akaryakıt fiyatları da merak konusu olmuştu. Bu çerçevede güncel fiyatlar şu şekilde verildi;

ANKARA

Benzin litre fiyatı = 37.44 TL
Motorin litre fiyatı = 39.66 TL
LPG litre fiyatı = 19.50 TL

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı = 36.80 TL
Motorin litre fiyatı = 39,01 TL
LPG = 19.63 TL

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı = 36.75 TL
Motorin fiyatı = 38.95 TL
LPG = 19.16 TL

İZMİR

Benzin litre fiyatı = 37.63 TL
Motorin litre fiyatı = 39.88 TL
LPG litre fiyatı = 19.27 TL

Haberankara.com

SONRAKİ HABER