Akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardı kesilmiyor!

Dövizde ve KDV' de oluşan artışlar ile birlikte akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardı kesilmiyor. Benzine bugün de zam geldi.

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardı kesilmiyor!

Son dönemde artan döviz ve KDV miktarlarından dolayı akaryakıt fiyatlarına zam gelmeye devam ediyor. Bugün de yine benzin fiyatlarına zam geldi.

Son aylarda KDV ve dövizde yaşanan durumlardan dolayı motorinin yüzde 75 ve benzinin litre fiyatı ise yüzde 70 yükselmiş durumda. Geçtiğimiz hafta motorine 1 lira 55 kuruş yapılan zammın ardından bugün de benzine 2 lira zam geldi.

Vergi düzenlemesi 6 lira

Akaryakıtlarda yapılan zamlarda 6 lirasının vergi düzenlemeleri sonucu olduğu ortaya çıktı. Temmuz'un ortalarında alınan karar ile birlikte benzinde 2.5265 lira olan ÖTV miktarı 7.5265 liraya, 98 oktan kurşunsuz benzinde litre başına 2.6485 lira olan ÖTV miktarı 7.8899 liraya çıktı. KDV oranının ise yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkması ile birliktepiyasa koşullarından bağımsız olarak akaryakıt fiyatlarına 6 lira zam geldi.

Akaryakıt fiyatları ne şekilde?

Gelen son zamların üzerine benzinin litresi İstanbul'da 36 lira 5 kuruştan, Ankara'da 36 lira 54 kuruştan, İzmir'de ise 36 lira 64 kuruştan satılıyor. Motorine gelecek olursak litresi İstanbul'da 33 lira 92 kuruşa, İzmir'de 34 lira 58 kuruşa, Ankara'da 34 lira 41 kuruşa satılıyor.

Fiyatlar nasıl hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle ve dağıtımını yapan firmalar tarafından uygulanan fiyatlar şirketler ve kentlere göre hesaplanıp değişiklik gösterebiliyor.

SONRAKİ HABER