AK Parti'den emekli maaşı ve emeklilik sistemi açıklaması!

Emekliler 2025 maaş zammı için açıklanacak rakamı beklemeye devam ederken AK Parti'den canlı yayında son dakika emekli maaşı düzenlemesi açıklaması yapıldı. Emeklilere yönelik yeni düzenleme yapılacak mı?

AK Parti'den emekli maaşı ve emeklilik sistemi açıklaması!

2024 senesinde emekli olan kişiler ile 2025 senesinde emekli olacak kişiler arasında büyük maaş farkı oluşacağı iddiaları kamuoyunu meşgul etmeye devam ederken konu hakkında AK Parti'den yeni açıklama yapıldı. Özel bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, burada emeklilere yönelik açıklamalarda bulundu. Emekli maaşları ve emeklilik sistemi hakkında konuşan Güler önemli değerlendirmelerde bulundu.

EMEKLİLİK SİSTEMİ DEĞİŞECEK Mİ, MAAŞ DÜZENLEMESİ GELECEK Mİ?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler katıldığı canlı yayında "Sosyal güvenlik kurumu başkanlığı içerisinde Emekli Sandığı, memurlar ayrı bir statüye tabi, kamu işçileri ayrı bir statüye tabi, SGK, Bağkur ayrı bir statüye tabi. Bunlar bakıldığında hepsinin 2024-2025 gibi fark olduğunu görmedik.

Bazıları için yaş ve süre açısından çok az etkiliyor, bazılarında fazla etkiliyor gibi bir durum var. Etki analizini iyi ortaya koyalım, kaç kişi etkileniyor? 2024'te emekliliği hak etmiş kaç kişi var? Aralarındaki maaş bağlama oranlarından kaynaklı olarak enflasyon farkı yansıtılmasından mı farklılık var, yoksa kanun düzenleme ile beraber başka bir durum mu söz konusu?" diyerek kurulan çalışma grubunun konu hakkında araştırmalarını devam ettiklerini söyledi.

Hazırlanacak rapora göre yasal düzenlemeye karar vereceklerini belirten Güler, sorun varsa mağduriyeti ortadan kaldıracak çözümü oluşturacaklarını ifade etti. Geçmişten gelen büyük bir yük olduğunu belirten Güler yabancı ülkelerde 45-50 yaşında emeklilik olmadığını, Türkiye'nin de yeniden prim miktarı ve yaşı konuşması gerektiğini belirterek yeni bir düzenleme sinyali verdi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER