AK Parti'den 12 maddelik yeni kanun teklifi TBMM'ye sunuldu!

Meclisin yeni yasama yılı faaliyetlerine başlamasının ardından ilk kanun teklifi meclise sunuldu. Teklif bu şekilde yasalaşırsa limiti 100 bin TL ve üzeri olan kredi kartlarından 750 TL savunma sanayi fonu alınacak.

AK Parti'den 12 maddelik yeni kanun teklifi TBMM'ye sunuldu!

Savunma Sanayi Fon gelirlerini arttırmak amacıyla düğmeye basan AK Parti, toplamda 12 maddeden oluşan yeni kanun teklifini meclise sundu. Savunma Sanayii İle İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi toplamda 12 maddeyi içeriyor. Verilen kanun teklifi yasalaşırsa bazı hizmetlerden ek vergi ve ödemeler alınacak.

SAVUNMA SANAYİ FON GELİRLERİ KANUNU NELERİ İÇERİYOR, HANGİ KREDİ KARTI SAHİPLERİ EK PARA ÖDEYECEK?

  • Buna göre, vergi beyannamelerinden, gümrük idarelerine verilen beyannamelerden, sosyal güvenlik kurumlarına verilen sigorta prim bildirgeleri ve aylık prim ve hizmet belgesi ile muhtasar beyannamenin birleştirilerek verilmesiyle oluşturulan beyannamelerden alınan damga vergisi tutarı kadar, yıllık gelir vergisi beyannamelerinden ise damga vergisi tutarının yarısı kadar katkı payı alınacak.
  • Öte yandan aynı amaçla tapu ve kadastro işlemlerinden taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 lira, diğer işlemlerde adına işlem yapılandan 375 lira olarak katılma payı alınacak.
  • Limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarının hamilleri her bir kart başına yıllık 750 lira katılma payı ödeyecek.
  • Noterlerde ise taşınmaz satışlarının noterler tarafından yapılması halinde belirlenen tutarda, ilk defa tescili yapılacak olan araçların tescil işlemlerinde 3 bin lira, tescil edilmiş araçların her çeşit satış ve devirlerinde 1500 lira, noterlik ücreti alınan diğer işlemlerde işlem başına 75 lira katılma payı alınacak.
  • Tahsil edilen payların tamamının SSDF'ye aktarılması amacıyla düzenlemede yer alan hükümlerin yanı sıra noterlerde yapılan işlemlerden alınacak katılma paylarından noterlere herhangi bir pay veya aidat ödenmeyecek.

12 maddeli kanun teklifi ilk olarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından görüşülecek. Burada yapılan oylamanın ardından TBMM Genel Kurulu'na gelecek. Vekiller tarafından genel kurulda yapılacak olan görüşmeler sonucunda teklifin yasalaşması durumunda savunma sanayisine katkı sağlamak adına fon kesintisine gidilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER