AK Parti milyonlarca emekli için tarih vererek açıkladı! Aylıklar oransal artışla iyileştirilecektir

Uzun süredir pek çok emekli vatandaş tarafından maaşlarında iyileştirme yapılıp yapılmayacağı hakkında merak edilenler artarken bugün AK Partili isimden kritik açıklama geldi.

AK Parti milyonlarca emekli için tarih vererek açıkladı! Aylıklar oransal artışla iyileştirilecektir

Ocak ayı zammı ile birlikte memur emeklilere yüzde 49.25 oranında, SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklilerine ise yüzde 37.57 oranında zam uygulanmıştı. Uygulanan bu zamların ardından memur emeklileri ile Bağ-Kur, SSK emeklilerinin zam oranlarının eşitlenip eşitlenmeyeceği merak konusu olmuştu.

Bugün emekli vatandaşlar tarafından konu ile ilgili merak edilenlere AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Etki analizleri, bütçe imkanları, oransal manada artış değerlendirmesi Kabine'de önümüzdeki hafta değerlendirilir" şeklinde ifadeler ile iyileştirmelerin görüşülebileceğinden bahsetti.

EMEKLİLER İÇİN MÜJDELİ HABER AK PARTİLİ İSİMDEN GELDİ!

Pek çok emekli vatandaş tarafından uzun süredir herhangi bir şekilde iyileştirme yapılıp yapılmayacağı hakkında merak edilenlerin artmasının ardından AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Önemli olan bütçe imkanlarıyla karşılamaktır sadece bir oranın belirlenmesi artışın ortaya çıkması değil. Bütçeyi ortaya koymamız lazım bakanlığımız çalışıyor, bugün ön görüşmeyi yaptık.

Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse kabinede değerlendirilir sonra kanun teklifimize koyarız, üçüncü haftamızda netleştirmiş oluruz, çalışıyoruz.

Bizim kanun hazırlığımız zaten vardı. Asgari ücret artırıldığı için ilan edilen işveren desteği vardı 700 TL’ye çıkartılması, kısa çalışma ödeneği diğer hususlarla ilgili 7-8 maddelik bir paketimiz var ona çalışıyoruz bunun içinde değerlendirilir" şeklinde açıklamalara yer verdi.

Yapılan bu açıklamalar çerçevesinde emekli vatandaşlar için beklenen gelişmenin AK Parti tarafından önümüzdeki hafta duyurulabileceği ifade edilmiş oldu.

SONRAKİ HABER